Go back

MACCABI NETANYA BESLIST OEFENPARTIJ VOOR RUST

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

Met een ochtendtraining in de benen namen onze Leeuwen het in de vooravond op tegen Maccabi Netanya. Netanya, voor de gelegenheid de thuisploeg, wist in de eerst helft vier keer te scoren. Koyalipou prikte voor geel-blauw tegen. Na rust lukte Çukur al snel de 4-2. Beide teams kregen nog enkele kansen, maar verdere doelpunten bleven uit. Eindstand: 4-2.

SKB startte het best aan de partij. Koyalipou mocht al in de tweede minuut oprukken naar doel, maar de doelman van Maccabi slaagde erin, gesteund door een terugkerende verdediger, de spits het scoren te beletten. Op de daaropvolgende hoekschop besloot Wuytens nipt naast.

Aan de overzijde was de eerste aanval van Netanya meteen raak. Deman ging eerst goed plat op een lage uithaal, maar aanvaller Bilenkyi kreeg het leer wel tegen de touwen: 1-0. Geel-blauw probeerde onmiddellijk te reageren. Geusens zag een vrije trap via de muur in hoekschop belandden, een pegel van Everton werd gekeerd door een Israëlische verdediger.

In de 20ste minuut verdubbelde Maccabi, opnieuw via Bilenkyi, de voorsprong. Twee minuten later scoorde geel-blauw meteen de aansluitingstreffer na een prima tegenstoot. Kyeremateng vond Koyalipou voor doel, de nieuwkomer duwde zonder aarzelen in één tijd binnen: 2-1. In diezelfde minuut hingen de bordjes overigens ei zo na in evenwicht, een nieuwe poging van diezelfde Koaylipou werd echter in tweede tijden gekeerd.

Netanya nam over en op het half uur scoorden de Israëli’s een derde keer via Salman, 3-1. Vijf minuten voor rust wees de scheids naar de stip, de strafschop werd niet gemist door Billo. Ruststand: 4-1.

Onze Leeuwen kwamen geprikkeld uit de kleedkamer en trokken meteen naar voor. De ingevallen Coopman probeerde het al vlug met een afstandsschot, zijn poging zoefde nipt over de dwarsligger. Twee minuten later kon de eveneens ingevallen Çukur wel scoren. Hij dwong de doelman in de fout en legde de 2-4 koelbloedig binnen.

Na het tweede Beverse doelpunt kreeg Maccabi enkele kansen, tegelijkertijd lieten de Israëli’s zich opmerken door behoorlijk potig spel. Rond het uur verlieten Filipovic en Hrncar het veld, Corryn en Trari kwamen in hun plaats. Tien minuten later viel er opnieuw een dubbele wissel te noteren: Ertürk en Belhadj maakten hun opwachting.

De duels werden steeds pittiger. In de 75ste minuut ging een Israëlische verdediger te driest door op de enkels van Ertürk. Tot ieders verbazing toonde de scheids niet de rode kaart, maar ging hij over tot een ‘gedwongen wissel’.

Gelukkig werd er ook nog een gevoetbald. Trari dwong de doelman met een scherpe voorzet tot een ingreep met de vuisten, ook op een poging van Çukur reageerde de goalie gevat. Aan de overzijde moest Deman ook nog zijn kunnen tonen en redding brengen.

Opstelling SKB 1ste helft:
Deman, Wuytens, Hrncar, Filipovic, Luiz, Fall, Geusens, Servais, Kyeremateng, Koyalipou, Ochieng

Opstelling SKB 2de helft:
Deman, Wuytens (71’ Belhadj), Hrncar (61’ Trari), Filipovic (61’ Corryn), Luiz (71’ Ertürk), Coopman, Servais, Ismaheel, Verstraete, Dassy, Çukur