Go back

SKB GAAT NA RUST DOOR DE KNIEËN TEGEN OHL

Tekst: Martijn De Jonge - Foto's: Brent Jolie

SK Beveren oefende deze namiddag tegen eersteklasser OH Leuven. Geel-blauw ging met zware 5-1 cijfers onderuit. SKB hield in de eerste helft goed stand en kwam op voorsprong via Mathis Servais. Na heel wat wissels aan de rust kon Leuven het laken naar zich toe trekken.

SK Beveren eiste de bal op in de beginfase van de wedstrijd. Doelgevaar was er aanvankelijk niet, beide defensies stonden pal. In minuut 13 dreigde OHL voor het eerst in de partij. Het Leuvense gevaar kwam over de linkerflank, na een goede backpass kon De Norre afdrukken. Maxim Deman toverde echter een knappe reflex uit de handschoenen en duwde de bal nog tegen de paal.

Aan de overkant vond Mathis Servais op hoekschop het hoofd van Malick Fall Ndour. Gabriel Kyeremateng deed de netten trillen, maar stond buitenspel. In de 35ste minuut kreeg OHL de kans om vanop de stip de score te openen. Deman koos de goede hoek en zag de bal opnieuw tegen de paal stranden. De brilscore bleef echter niet lang op het bord.

SKB kon uitbreken via Alexander Corryn op de linkerflank. Zijn gemeten voorzet werd door Mathis Servais verlengd in doel: 0-1, zeker niet onverdiend. Vlak voor rust werd het echter nog 1-1. Een misverstand op inworp werd genadeloos afgestraft.

Na de koffie kwam geel-blauw met heel wat nieuwe spelers tussen de lijnen. Zij werden meteen opgeschrikt door een tweede penalty voor OHL. Een dubieuze handsbal van Dylan Dassy was voor de scheidsrechter genoeg om voor een tweede keer naar de stip te wijzen. Holzhauser twijfelde niet en maakte er 2-1 van.

Amper vijf minuten later werd het 3-1 na een gemeten hoekschop van diezelfde Holzhauser. SKB kreunde en kraakte. OHL scoorde nog tweemaal en kon nog uitlopen tot zware 5-1 cijfers.

Opstelling SKB 1e helft:
Deman, Wuytens, Fall, Corryn, Dassy, Ismaheel, Verstraete, Servais, Coopman, Ertürk, Kyeremateng

Opstelling SKB 2de helft:
Reus, Wuytens, Fall, Dassy, Hrncar, Corryn, Everton, Coopman, Trari, Real, Çukur

OHL startte met onderstaand elftal aan de wedstrijd:
Jackers, Sagrado, Schingtienne, Shlomo, Banzuzi, Mendyl, Schrijvers, De Norre, Thorsteinsson, Opoku, Vlietinck