Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, TIAGO ÇUKUR!

Tekst: Martijn De Jonge - Foto's: Geoffrey Auret

SK Beveren verwelkomt een nieuwe spits op de Freethiel. Tiago Çukur komt over van Fenerbahce. De Nederlander met Turkse roots wordt gehuurd tot het einde van het seizoen.

Tiago Çukur werkte zijn jeugdopleiding af bij de Nederlandse topclubs AZ Alkmaar en Feyenoord. In 2021 stak hij de plas over en ging hij aan de slag bij Watford. Na een uitleenbeurt bij Doncaster Rovers kwam hij op de radar van de Turkse topclub Fenerbahce. In het kader van zijn ontwikkeling werd hij meteen verhuurd aan FCV Dender. Hij kwam daar 26 keer in actie, deed vijfmaal de netten trillen en liet ook drie keer scoren.

Çukur werkte acht wedstrijden af bij de nationale jeugdselectie van Turkije. Meer zelfs, in juni 2022 werd hij opgeroepen voor vier wedstrijden in de Nations League. Hij maakte zijn debuut voor de nationale hoofdmacht op 14 juni 2022.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele:

“Tiago komt over op huurbasis van Fenerbahce, nadat hij vorig seizoen bij FCV Dender al eens proefde van onze competitie. De Nederlandse Turk wordt aangetrokken om de doelpuntenproductie op peil te houden. Met zijn grote lichaam is hij een gesel voor elke tegenstander. We halen een heel ambitieuze en kwaliteitsvolle spits in huis die heel doelbewust voor het project van SK Beveren koos.”

CEO Antoine Gobin:

“Tiago komt onze aanval versterken. Na het aantrekken van Gabriel en het verlengen van Taofeek en Sander geloven we dat hij andere kwaliteiten kan toevoegen aan ons aanvallende compartiment. Tijdens onze wedstrijden vorig seizoen zagen we zijn sterkte. Na bijna een volledig seizoen in de CPL  geloven we dat hij in zijn tweede jaar meer productief kan zijn en hij het de verdediging van de tegenstander moeilijk kan maken.”

Welkom op de Freethiel, Tiago!

TIAGO ÇUKUR JOINS SK BEVEREN!

SK Beveren welcomes a new striker to the Freethiel. Tiago Çukur comes over from Fenerbahce. The Dutchman with Turkish roots comes on loan until the end of the season.

Tiago Çukur completed his youth training with top Dutch clubs AZ Alkmaar and Feyenoord. In 2021, he joined Watford. After a loan spell at Doncaster Rovers, he came on the radar of top Turkish club Fenerbahce. As part of his development, he was immediately rented out to FCV Dender. He made 26 appearances there, was able to score five times and added three assists to his tally.

Çukur worked eight matches with Turkey’s national youth squad. More so, in June 2022 he was called up for four Nations League matches. He made his debut for the national main squad on June 14, 2022.

Sporting Director Tom Van den Abbeele:

“Tiago comes over on a rental basis from Fenerbahce after already getting a taste of our league last season at FCV Dender. The Dutch Turk is recruited to keep up the goal production. With his big body, he is a scourge for any opponent. We are bringing in a very ambitious and quality striker who very deliberately chose the SK Beveren project.”

CEO Antoine Gobin:

“Tiago comes to reinforce our striker force, and after Gabriel, Taofeek and Sander we believe he can bring a different skillset to our offensive arsenal. We noticed his high intensity last year during our matches, and we believe the goal scoring opportunities he had last year can translate to more production this season. With almost a full season played in the CPL, with believe his second year can be more prolific and make it difficult for opponent defenses to plan for us like last year.”

Welcome to the Freethiel, Tiago!