Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, GODUINE KOYALIPOU!

Tekst: Martijn De Jonge - Foto's: Geoffrey Auret

SK Beveren verwelkomt een nieuwe aanvaller op de Freethiel. Goduine Koyalipou (23) komt over van Lausanne-Sport, een Zwitserse eersteklasser. Hij tekent een contract voor drie seizoenen op de Freethiel, met een optie op een vierde seizoen.

Goduine Koyalipou startte zijn voetbalcarrière bij Chamois Niortais in Frankrijk. In juli 2021 maakte hij de overstap vanuit Frankrijk naar het Zwitserse Lausanne-Sport. In totaal kwam hij 25 keer in actie voor de Zwitsers. Hij kon daar vier keer tot scoren komen. Afgelopen seizoen werd de Fransman met roots in de Centraal-Afrikaanse Republiek uitgeleend aan US Avranches. Hij speelde negentien wedstrijden voor de Fransen, kon dertien keer scoren en liet tweemaal scoren, mooie cijfers.

Koyalipou sprokkelde ook heel wat jeugdselecties bij mekaar. Zo kwam hij uit voor de Franse U18, U19 en U20. In totaal kon hij ook al viermaal scoren voor de nationale ploegen.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele:
“Goduine Koyalipou is een jonge Fransman met roots in de Centraal Afrikaanse Republiek die zijn eerste stappen in het professionele voetbal zette bij Niort in Ligue 2 en uitkwam voor de nationale jeugdelftallen van Frankrijk. Met Goduine halen we een spits in huis die – met name vorig seizoen – vlot kon scoren en waarvan we verwachten dat hij extra slagkracht zal toevoegen aan het offensieve compartiment. Hij zal ons vervoegen op het trainingskamp in Nederland.”

CEO Antoine Gobin:
“Goduine is al geruime tijd een toptalent in Frankrijk, de afgelopen zes maanden heeft hij stabiliteit en vertrouwen gevonden op en naast het veld en heeft hij een van de beste zes maanden gehad die een spits zich kan wensen. We waren niet de enige club die geïnteresseerd was in Goduine, maar het klikte meteen voor ons allemaal.

Hij is een getalenteerde, bescheiden jongeman van wie we geloven dat hij nog veel stappen kan zetten in zijn carrière. We waren erg blij toen hij ermee instemde dat SKB de beste plek was om zichzelf uit te dagen en we zijn enthousiast om te zien wat hij de komende jaren bij ons kan doen.”

Welkom op de Freethiel, Goduine!

WELCOME TO THE FREETHIEL, GODUINE KOYALIPOU!

SK Beveren welcomes a new striker to the Freethiel. Goduine Koyalipou (23) comes over from Lausanne-Sport, a Swiss first division club. He signs for 3 years at the Freethiel, with an option on an extra season.

Goduine Koyalipou started his soccer career at Chamois Niortais in France. In July 2021, he made the move from France to Switzerland’s Lausanne-Sport. He made a total of 25 appearances for the Swiss. He was able to score four times there. Last season, the Frenchman with roots in the Central African Republic was loaned to US Avranches. He played nineteen games for the French, was able to score thirteen times and allowed two goals, nice numbers.

Koyalipou also racked up quite a few youth selections. He played for the French U18, U19 and U20 teams. He also scored four times for the national teams.

Sporting director Tom Van den Abbeele:
“Goduine Koyalipou is a young Frenchman with roots in the Central African Republic who took his first steps in professional soccer with Niort in Ligue 2 and played for France’s national youth teams. With Goduine we bring in a striker who – especially last season – was able to score easily and who we expect to add extra punch to the offensive compartment. He will join us at the training camp in the Netherlands.”

CEO Antoine Gobin:
“Goduine has been a top talent in France for quite some time, but the last six months he was able to find stability and confidence on and off the pitch to have one of the best 6-month stretch a striker can ask for. We weren’t the only club interested in bringing Goduine on, but the relationship immediately clicked for all of us: he is a talented, humble young man who we believe can still climb many steps in his career. We were thrilled when he agreed that SKB would be the best place to challenge himself, and we are excited to see what he can do with us over the next years.”

Welcome to the Freethiel, Goduine!