KV MECHELEN MAATJE TE STERK VOOR GEEL-BLAUW IN OEFENDUEL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Gilles Van der Coelden

SKB nam het vanmiddag in een vriendschappelijk oefenduel op tegen KV Mechelen. De Mechelaars die al twee weken eerder dan onze Leeuwen aan de voorbereiding op het seizoen ’23-’24 begonnen, liepen al vroeg in de partij uit tot 0-2 via Schoofs en Lauberbach. Na rust ging SKB op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het waren de bezoekers die nog wisten te scoren. Eindstand: 0-3.

KV Mechelen startte vanmiddag verschroeiend aan de partij. Nadat Reus in de beginfase een deviatie aan de eerste paal wist weg te ranselen, was het niet veel later toch raak. Een afgeblokte voorzet belandde bij Schoofs. De middenvelder plaatste de bal vanop zo’n 20 meter laag in de hoek.

Op het kwartier verdubbelden de Mechelaars hun voorsprong. Lauberbach wist aan de tweede paal de 0-2 binnen te koppen.

Na de drankpauze stak geel-blauw een eerste keer de neus aan het venster. Thoelen kende geen probleem met het afstandsschot van Hrncar. Aan de overzijde moest Reus uitpakken met een prima redding. De Nederlandse goalie duwde een inzet van Storm met de vingertoppen in hoekschop.

SKB kwam beter in de partij en ging in het slot van de eerste helft meermaals op zoek naar de aansluitingstreffer. Een schot van Ismaheel vloog nipt over de linkerbovenhoek, een poging van Verstraete eindigde tegen de paal. Ook de rebound van Servais geraakte niet voorbij Thoelen. Ruststand: 0-2.

Bij de rust kwamen Fall, Rietdijk, Ertürk en nieuwkomer Dassy in de ploeg. Geel-blauw schoot in de tweede helft beter uit de startblokken. Onze Leeuwen gingen op zoek naar kansen en doelpunten, maar het was Mechelen dat de voorsprong wist te vergroten. Opnieuw was het Lauberbach die kon scoren, 0-3.

Op het uur bracht T1 Wim De Decker met Belhadj, Trari, Talal, Anicet, El Majdoub, Soumahoro en doelman Deman nogmaals zeven frisse krachten tussen de lijnen. Die laatste moest meteen zijn kunnen tonen, hij zweefde een uithaal spectaculair uit de winkelhaak. SKB reageerde met een schot van Soumahoro, Thoelen liet zich niet verrassen.

In het slot van de partij probeerde El Majdoub het na een aflegger van Trari nog een laatste keer, opnieuw kende Thoelen geen probleem met deze poging. Eindstand: 0-3.