Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, JAY-DEE GEUSENS!

Tekst: Martijn De Jonge - Foto's & visual: Geoffrey Auret

SK Beveren verwelkomt een nieuwe middenvelder. Jay-Dee Geusens (21) komt over van KRC Genk. Hij tekent een contract voor drie seizoenen, met een optie op een vierde seizoen.

Jay-Dee Geusens zette zijn eerste voetbalpassen bij KRC Genk. Dat beviel hem bijzonder goed, want tot nog toe verdedigde hij enkel de blauw-witte kleuren. Afgelopen seizoen kwam hij in actie voor Jong Genk dat net als geel-blauw uitkomt in de Challenger Pro League. Hij speelde 24 wedstrijden voor de Genkse beloftenploeg. Met vijf doelpunten en twee assists toonde hij zich een belangrijke schakel voor de Limburgers.

Geusens liet zijn kwaliteiten ook zien in de UEFA Youth League. Hij kwam in totaal bij zeven wedstrijden in actie. Met vier doelpunten en één assist kon hij ook daar mooie cijfers voorleggen. Ook in de knappe 5-1 overwinning tegen Europese grootmacht Chelsea wist hij te scoren. In het verleden werd hij ook opgeroepen voor de nationale jeugdselecties. Hij kwam in actie voor de Belgische U15 en de Belgische U18.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele:

“Nadat we vijf aflopende contracten verlengden, hebben we nu ook onze zesde aanwinst beet. Jay-Dee is een jonge 21-jarige Belg en komt over van KRC Genk waar hij de voorbije jaren een handvol minuten kreeg in het eerste elftal, maar vooral actief was bij Jong Genk. Hij komt ons middenveld versterken, brengt aanvullende kwaliteiten en biedt ons meer opties.”

CEO Antoine Gobin:

“Jay-Dee komt uit een van de beste teams en academies voor spelersontwikkeling in Europa. Hij is een middenvelder die altijd een stap vooruit was in zijn ontwikkeling en in staat is om vanuit het middenveld de controle over een wedstrijd op zich te nemen.

We hadden al een tijdje de wens om met Jay-Dee te praten en waren opgelucht toen we hoorden dat KRC Genk hiervoor toestemming gaf. Hierdoor kan hij zijn ambitie om indruk te maken bij ons eerste team nastreven.

Jay-Dee heeft niet alleen veel potentieel, hij is ook klaar om direct impact te hebben op onze doelstelling om mee te dingen naar de top.

Welkom op de Freethiel, Jay-Dee!

JAY-DEE GEUSENS JOINS BEVEREN!

SK Beveren welcomes a new midfielder to the Freethiel. Jay-Dee Geusens (21) joins from KRC Genk. He signs a three-season contract with an option for a fourth season.

Jay-Dee Geusens started playing football at KRC Genk. The midfielder felt really comfortable at the first division club. So far, he only defended the blue and white colors. In the past season, he played for Jong Genk, in the Challenger Pro League. He participated in 24 matches for the Genk youth team, demonstrating his importance with five goals and two assists for the Limburg side.

Geusens showcased his abilities in the UEFA Youth League as well, playing a total of seven matches. He achieved impressive statistics with four goals and one assist. He even scored in the remarkable 5-1 victory against European powerhouse Chelsea. In the past, he also represented the national youth teams, featuring for the Belgian U15 and Belgian U18 squads.

Sporting director Tom Van den Abbeele:

After renewing five expiring contracts, we have now secured our sixth addition. Jay-Dee is a talented 21-year-old Belgian and joins us from KRC Genk, where he received a handful of minutes in the first team over the past years, but was predominantly active with Jong Genk. He will bolster our midfield, bring additional qualities, and provide us with more options.”

CEO Antoine Gobin:

“Jay-Dee comes from one of Europe’s best player development teams and academies. He is a midfielder who was always a step ahead in his development, and is capable of taking control of a match in the middle of the pitch.

We had been wanting to speak to him for quite some time, and we were relieved to hear that KRC Genk would allow him to pursue his desire to make an impact with our first team.

He doesn’t only have high potential, but is ready to make an impact immediately in our goal to compete for the top.”

Welcome to the Freethiel, Jay-Dee!