Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, BRYAN GONCALVES!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

SK Beveren verwelkomt een nieuwe centrale verdediger. Bryan Goncalves (27) komt transfervrij over van het Franse Stade Lavallois. De Fransman met Portugese roots ondertekende een contract voor de komende drie seizoenen met een optie op nog een extra jaar.

Goncalves groeide op in de buurt van Parijs. Nadat hij in zijn jeugd actief was bij enkele lokale teams, slaagde hij erin om op 18-jarige leeftijd Paris-Saint-Germain te overtuigen. Drie jaar later maakte hij de overstap naar Olympic de Marseille. In 2019 belandde de verdediger bij Versailles waarmee hij de promotie wist af te dwingen. Twee jaar later deed hij dit kunstje nogmaals over door met Stade Lavallois naar de Ligue 2 te promoveren.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele:

“Bryan komt onze verdediging versterken. De 27-jarige Fransman met Portugese roots genoot zijn opleiding bij PSG. Met Stade Lavallois, waar hij de laatste twee seizoenen actief was, dwong hij eerst de promotie naar de Ligue 2 af om vervolgens ook daar een vaste waarde te worden in de defensie.

Het is zijn eerste buitenlandse avontuur en brengt naast ervaring ook persoonlijkheid met zich mee. Daarmee is meteen ook het laatste defensieve puzzelstuk gelegd.”

CEO Antoine Gobin:

Bryan staat al een tijdje op de radar van veel grotere teams dan het onze, zowel in Europa als daarbuiten. Daarom is het geweldig dat we hem nu in Beveren kunnen verwelkomen. Deze transfer bevestigt onze ambities.

Bryan had een belangrijke leidersrol bij de promotie van Laval naar Ligue 2 en bij de strijd tegen de degradatie. Diezelfde “over my dead body” mentaliteit kunnen we de komende jaren van hem verwachten. Zijn intensiteit werkt aanstekelijk en we hopen dat zijn passie op het veld op onze supporters zal overslaan.”

Welkom op de Freethiel, Bryan!

BRYAN GONCALVES JOINS BEVEREN!

SK Beveren welcomes a new central defender. Bryan Goncalves (27) arrives as a free transfer from French club Stade Lavallois. The Frenchman with Portuguese roots signed a contract for the next three seasons with an option for an additional year.

Goncalves grew up near Paris. After playing for several local teams during his youth, he managed to convince Paris-Saint-Germain to sign him at the age of 18. Three years later, he made the move to Olympic de Marseille. In 2019, the defender joined Versailles and helped them secure promotion. Two years later, he repeated this achievement by promoting to Ligue 2 with Stade Lavallois.

Sporting Director Tom Van den Abbeele:

“Bryan is coming to strengthen our defense. The 27-year-old Frenchman with Portuguese roots received his training at PSG. With Stade Lavallois, where he has been active for the last two seasons, he first secured promotion to Ligue 2 and then became a key player in their defense.

This is his first foreign adventure, and he brings not only experience but also personality. With his arrival, the final defensive puzzle piece is immediately in place.”

CEO Antoine Gobin:

“Bryan has been on the radar of teams much bigger than ours in Europe and abroad, so being able to welcome him in Beveren is a great signal towards our shared ambitions.

Bryan was a key leader in Laval’s promotion in Ligue 2 and fight against relegation, and that same “over my dead body” mentality is what we can expect from him the next years.

His intensity is contagious, and we hope his passion on the pitch will translate to our supporters at the Freethiel.”

Welcome to the Freethiel, Bryan!