Go back

SKB KNOKT ZICH MET TIEN MAN NAAR ZUURVERDIEND PUNT

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Onze Leeuwen hebben vandaag hun eerste puntje van het nieuwe seizoen gesprokkeld. Ondanks een vroege opdoffer, doelman Reus kreeg al na amper vijf minuten rood, en een achterstand slaagde geel-blauw er vanavond alsnog in een gelijkspel uit de brand te slepen. Goncalves kopte in de tweede helft de 1-1 tegen de touwen. Nadien hielden onze Leeuwen relatief makkelijk stand. Eindstand: 1-1.

Meteen na het eerste fluitsignaal trok SKB naar voor. Geusens had er zin in en vond met een geweldige crossbal Ismaheel voor doel. De Nigeriaan knalde de bal vanuit een scherpe hoek in één tijd in de handen van Margueron.

Ondanks de prima start kreeg geel-blauw in de openingsfase al meteen een zware opdoffer te verwerken. Doelman Reus belemmerde Soumah-Abbad de weg naar doel, scheidsrechter Diskeuve kende geen medelijden en stuurde de goalie prompt van het veld. Coach De Decker moest meteen noodgedwongen wisselen. Koyalipou ging van het veld, doelman Deman verscheen voor het eerst dit seizoen tussen de palen.

Logischerwijs namen de bezoekers de match in handen en drukten geel-blauw achteruit. In de 17de minuut zette Soumah-Abbad goed voor vanop links. Verstraete probeerde Guillaume het scoren te beletten, maar duwde hierdoor het leer zelf in doel: 0-1, een nieuwe opdoffer.

Ondanks het numerieke ondertal lieten onze Leeuwen het hoofd niet hangen en zochten ze naar een gaatje in de bezoekende defensie. Zo vond Coopman na een half uur voetballen Kyeremateng. De uithaal van de Duitser ging naast.

De eerste helft werd vervolgens vooral gekenmerkt door een pak gele kaarten en behoorlijk wat frustratie. Zo kwam bezoeker Raillot bijzonder goed weg na een trapbeweging richting Verstraete. Diskeuve hield het bij geel.

Na een bijzonder kansarme eerste helft gingen we rusten met een 0-1-tussenstand.

Met Servais verscheen na rust een verse kracht tussen de lijnen. De Namenaar kwam in de ploeg ten koste van Corryn.

De bezoekers staken als eerste de neus aan het venster. Solheid devieerde een hoekschop gevaarlijk richting doel, Deman wist in twee tijden te klemmen. Aan de overzijde liet Servais zich meteen opmerken. Eerst dreigde hij met een kopbal, nadien knalde hij een vrije trap loeihard op doel. De vuisten van Margueron brachten redding.

Ook de daaropvolgende hoekschop nam Servais voor zijn rekening. Deze schilderde hij perfect op het hoofd van Goncalves. De Fransman met Portugese roots kopte het leer heerlijk in de verste hoek. 1-1: de Freethiel in vuur en vlam.

Onze Leeuwen begon er steeds meer in te geloven. Verstraete knalde vanop ruime afstand. Margueron stond pal. Tien minuten later probeerde Ismaheel het op z’n eentje te forceren, zijn uithaal ging over.

In het slot van de wedstrijd hielden onze Leeuwen probleemloos stand. Na een knappe teamprestatie eindigde de wedstrijd zo op 1-1.

Volgende week trekt SKB naar Limburg. Op zaterdag (26/8) neemt geel-blauw het om 20.00 uur op tegen Patro Eisden Maasmechelen. Voor deze wedstrijd geldt een verplichte combiregeling.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Koyalipou (8’ Deman), Kyeremateng, Ismaheel, Wuytens, Geusens (90’ Fall Ndour), Corryn (46’ Servais), Verstraete, Coopman (72’ Çukur), Goncalves

Scoreverloop:
17′ 0-1 Verstraete (own)
57′ 1-1 Goncalves