Go back

SKB LAAT PUNT GLIPPEN IN SLOTFASE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Belga Image

Onze Leeuwen zijn er niet in geslaagd om tegen Patro Eisden punten te sprokkelen. Na een kansarme eerste helft opende de thuisploeg de score via Dansoko. Koyalipou bracht de partij opnieuw in evenwicht na een fraaie collectieve aanval. In het absolute slot slaagde Patro er alsnog in de overwinning thuis te houden. Corstjens kon aan de tweede paal binnenduwen. Eindstand: 2-1.

De thuisploeg trok al vroeg in de wedstrijd naar voren. Bamona haalde uit, Reus bracht redding met de vuisten. SKB reageerde via een vrije trap, de kopbal van Koyalipou ging over. In de 11de minuut deed Pierrot de netten trillen, maar de vlag ging in de hoogte wegens voorafgaand buitenspel. Geen voorsprong voor de thuisploeg.

Na deze fase zagen de toeschouwers in het Patrostadion voornamelijk middenveldspel. Het balbezit was voor onze Leeuwen, Patro loerde op de counter. Op een van deze tegenprikken haalde Gueroui krachtig uit. De bal week af en eindigde hierdoor ei zo na tussen de palen.

Verder vielen er in de eerste helft geen noemenswaardige kansen meer te noteren. Ruststand: 0-1.

Coach De Decker voerde één wissel door bij de rust. Kyeremateng verliet het veld, Hrncar kwam in zijn plaats.

Na amper vier minuten spelen in de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Corstjens devieerde een vrije trap van Kis eerst nog tegen de paal, Dansoko was goed gevolgd en kopte het leer in doel: 1-0.

Onze T1 reageerde met een dubbele wissel. Luiz en Corryn gingen naar de kant, Servais en Coopman waren hun vervangers. De inbreng van die laatste rendeerde meteen. Bij zijn eerste baltoets stuurde de middenvelder Hrncar in het straatje. De Slovaak behield het overzicht en bediende Koyalipou perfect voor doel: 1-1!

Patro was niet aangeslagen en trok onmiddellijk opnieuw ten aanval. Goncalves ging onder een lange bal door waardoor Elisha Sam oog in oog verscheen met Beau Reus. Gelukkig voor geel-blauw besloot de spits naast.

Ook SKB kreeg nog een prima mogelijkheid. Thuisdoelman Belin moest alles uit de kast halen om een kopbal van Wuytens uit zijn doelvlak te ranselen.

De slotfase werd vooral gekenmerkt door bijzonder veel strijd. Net op het moment dat iedereen ervan uit ging dat de wedstrijd ging eindigen, viel het doelpunt dan toch nog. Opnieuw was Kis met een vrije trap beslissend, Corstjens duwde aan de tweede paal binnen: 2-1, meteen ook de eindstand.

Volgende week (3/9) neemt SKB het thuis op tegen SL16. Tickets kunnen aangekocht worden via skb.roboticket.com. Meer info over onze eetformules vind je HIER.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Luiz (55’ Coopman, Koyalipou, Kyeremateng (46’ Hrncar), Ismaheel, Wuytens, Geusens (76’ Çukur), Corryn (55’ Servais), Verstraete, Goncalves

Scoreverloop:
49’ 1-0 Dansoko
58′ 1-1 Koyalipou
88′ 2-1 Corstjens