Go back

RE VIRTON – SK BEVEREN (9/9): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

SKB trekt morgen naar het zuiden van ons land om het in de zesde ronde van de Croky Cup op te nemen tegen RE Virton. Om 19.00 uur fluit scheidsrechter Anthony Patris de wedstrijd op gang. Hij zal in deze partij worden bijgestaan door de heren Kevin Alexis en Jean-Christophe Henry.

VOORBESCHOUWING

RE Virton plaatste zich voor de zesde ronde nadat het Esperanza Pelt uit de beker wist te kegelen. Hiervoor hadden de Luxemburgers wel verlengingen en strafschoppen nodig. Uiteindelijk bleef Virton hierin iets koelbloediger dan thuisploeg Pelt waardoor het nu onze Leeuwen in eigen huis mag bekampen.

De laatste confrontatie met Virton ligt velen onder ons nog steeds behoorlijk zwaar op de maag. Op een bevroren grasmat bleef het logischerwijs 0-0. Eerder in het seizoen eindigde de thuiswedstrijd eveneens op een gelijkspel. SKB kwam twee keer op voorsprong, maar in de extra time wist Virton alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen.

In het seizoen 2021-2022 ging het Beveren wél voor de wind tegen de Luxemburgers. Zowel uit als thuis werd toen twee keer vlot gewonnen. Hopelijk kunnen onze Leeuwen morgen dat kunstje nogmaals herhalen.

PRAKTISCHE INFO

Volwassenen betalen €10 voor een ticket, -18 jarigen €5. Wie jonger is dan 12 jaar mag GRATIS binnen. Tickets voor deze wedstrijd kunnen enkel aangekocht worden via skb.roboticket.com! Er geldt geen verplichte buscombiregeling.

SELECTIENIEUWS

Voor de partij tegen Virton kan coach De Decker geen beroep doen op de internationals uit zijn kern.

Goduine Koaylipou ontving een selectie voor de Centraal-Afrikaanse Republiek. Hij mocht gisteren tegen Ghana debuteren, de flankaanvaller stond de volledige wedstrijd tussen de lijnen.

Ook Ahmed Khatir (Marokko U20), Tiago Çukur (Turkije U21) en Hüseyin Ertürk (Turkije U19) werden opgeroepen en zijn er in Virton dus niet bij.

Nieuwkomers Anthony Limbombe en Giorgi Moistsrapishvili zitten wel meteen in de 20-koppige selectie.