Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, ERIC HELLEMONS!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

SK Beveren verwelkomt een nieuwe assistent voor de sportieve staf. Met Eric Hellemons (52) is zo het team rond coach De Decker compleet. Sportief directeur Tom Van den Abbeele en Eric Hellemons kennen elkaar nog uit hun periode bij NAC Breda.

Eric Hellemons heeft er al een ruime carrière in het voetbal opzitten. Na zijn opleiding bij SC Kruisland belandde Hellemons bij RBC Roosendaal. Tussen 1988 en 2005 speelde hij maar liefst 358 wedstrijden in het eerste elftal van RBC.

Na zijn spelersloopbaan was hij actief in de jeugd van Roosendaal om vervolgens in de sportieve staf van de A-kern opgenomen te worden. Na het faillissement van RBC werd hij in 2011 assistent van voormalig RBC-trainer Fuat Çapa bij Gençlerbirligi in Turkije.

In 2012 werd hij coach van het Zeeuwse HSV Hoek, later trok Hellemons naar NAC Breda. Bij de Noord-Brabanders was hij onder meer actief als hoofd jeugdopleiding, assistent-trainer en technisch adviseur. Het was in deze periode dat Tom Van den Abbeele in contact kwam met onze nieuwe assistent.

Na het avontuur bij NAC trok Hellemons naar Dordrecht ’90 om vervolgens opnieuw bij de club van zijn roots SC Kruisland aan de slag te gaan.

We wensen Eric veel succes toe!