Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, GIORGI MOISTSRAPISHVILI!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

SK Beveren verwelkomt een nieuwe aanvallende middenvelder. Geel-blauw leent Giorgi Moistsrapishvili (21) dit seizoen van het Georgische Dinamo Tbilisi. De club bedong ook een aankoopoptie.

Giorgi Moistsrapishvili werd opgeleid door Dinamo Tbilisi, de meest succesvolle club in Georgië. Met uitzondering van een korte uitleenperiode bij FC Telavi speelde hij enkel voor de Georgische topclub.

Na de uitleenperiode bij Telavi brak Moistsrapishvili door bij Dinamo. In februari 2021 debuteerde hij bij het eerste elftal. In zijn debuutjaar verscheen hij dertien keer tussen de lijnen, daarin wist hij twee keer te scoren.

In het daaropvolgende seizoen werd de middenvelder een vaste waarde in het team. Hij hielp Dinamo mee aan de titel met zeven goals en acht assists. Hierdoor wekte Moistsrapishvili de interesse van heel wat Europese topteams.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele:

“Giorgi komt ons vervoegen vanuit Dinamo Tbilisi, Georgië, waar hij de afgelopen seizoenen actief was als centrale middenvelder in het eerste elftal. SKB huurt hem voor een jaar en heeft een aankoopoptie bedongen.

Afgelopen zomer was hij actief op het EK U21 waar hij het met zijn land opnam tegen onze Jonge Duivels. Hij zal de concurrentie op het middenveld aangaan en brengt de coach meer voetballende opties.”

Moistsrapishvili zal aantreden met het nummer 77.

Welkom op de Freethiel, Giorgi!

GIORGI MOISTSRAPISHVILI JOINS BEVEREN!

SK Beveren welcomes a new attacking midfielder. This season, Giorgi Moistsrapishvili (21) comes on loan from Georgian Dinamo Tbilisi. The club has also secured a purchase option.

Giorgi Moistsrapishvili was developed by Dinamo Tbilisi, the most successful club in Georgia. Apart from a short loan period at FC Telavi, he has only played for the top Georgian club.

After his loan period at Telavi, Moistsrapishvili broke through at Dinamo. He made his debut for the first team in February 2021. In his debut year, he appeared on the field thirteen times, scoring twice.

In the following season, the midfielder became a key player in the team. He contributed to Dinamo’s title with seven goals and eight assists. This attracted the interest of several top European teams.

Sporting Director Tom Van den Abbeele:

“Giorgi is joining us from Dinamo Tbilisi, Georgia, where he has been active as a central midfielder in the first team for the past few seasons. SKB has signed him on loan for a year and has negotiated a purchase option.

Last summer, he participated in the U21 European Championship, where he faced our Young Devils with his national team. He will compete in midfield and provide the coach more creative options.”

Moistsrapishvili will be wearing the number 77.

Welcome to the Freethiel, Giorgi!