RWDM OP OPENINGSSPEELDAG MAATJE TE STERK VOOR JONGE LEEUWEN

Tekst: Bart Selleslags & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Onder leiding van hun nieuwe coach Bart Selleslags zijn ook onze Jonge Leeuwen aan het nieuwe seizoen begonnen. Op de openingsspeeldag trok geel-blauw naar Molenbeek. Onze youngsters kwamen op voorsprong via Trari, na rust wist RWDM de wedstrijd om te buigen. Het wist twee keer te scoren. Eindstand: 2-1.

Dit seizoen worden onze Jonge Leeuwen gecoacht door Bart Selleslags. Hij blikt voor ons terug op de voorbereidingsperiode én op de seizoensopener tegen RWDM.

“Na een intensieve voorbereidingsperiode van zes weken stond voor een nieuw samengestelde U21-spelersgroep en staf de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tijdens de zomermaanden haalden onze Jonge Leeuwen positieve resultaten in wedstrijden tegen FC Cappellen, City Pirates, FC Eindhoven, KFC Heist en KVC Westerlo. Deze wedstrijden stonden echter voornamelijk in het teken van de conditionele voorbereiding op het nieuwe seizoen. In combinatie met de vele trainingsmomenten werd er daarnaast nadrukkelijk gewerkt aan de basisprincipes binnen het eigen spelconcept. Aangezien deze spelersgroep sterk verjongd is ten opzichte van vorig seizoen werd er ook aandacht geschonken aan het mentale aspect dat nodig is om zich op het U21-niveau verder te ontwikkelen. Hierbij wordt er met voldoening teruggekeken op de deelname van verschillende jongeren aan de voorbereidingsperiode bij het eerste elftal. Zij hebben kunnen ervaren wat de verwachtingen zijn om eventueel een volgende stap te zetten richting volwassen (prof)voetbal. Deze samenwerking tussen eerste elftal en U21 zal in de loop van het seizoen verdergezet worden.”

“De eerste competitiewedstrijd speelde zich op vrijdagavond (1/9) af op het kunstgrasveld van RWDM gelegen achter het Edmond Machtensstadion. Het U21-team van de promovendus heeft in het tussenseizoen ook heel wat nieuwe gezichten toegevoegd aan zijn spelerskern. De wedstrijd startte in het voordeel van de thuisploeg met onmiddellijk een grote doelkans die werd afgestopt door doelman Beniest. Hun startoffensief resulteerde in enkele hoekschoppen binnen het openingskwartier. Onze Jonge Leeuwen herstelden het evenwicht en kwamen nadrukkelijker in de wedstrijd. Deze dreiging leverde op dat moment eveneens enkele stilstaande fases op. Een verhoogde dreiging van onze ploeg was de aanzet, na gepast druk zetten, tot een doelkans voor Trari die mede door Ertürk alleen op de thuisdoelman afging en beheerst scoorde. De thuisploeg ging in de reactie, aan de overzijde konden Ertürk en De Weerdt nieuwe kansen niet verzilveren. Ook Struylaart besloot met een hard schot net over doel. Net voor de rust diende De Weerdt vervangen te worden door een blessure.”

“RWDM kwam scherp uit de kleedkamer en wist twee minuten na rust meteen te scoren. Een bal week af op het onderbeen van Khatir en ging zo voorbij Beniest in doel. Deze gelijkmaker gaf de thuisploeg extra moed met een overwicht binnen de eerste tien minuten. Het tweede kwartier was de wedstrijd opnieuw meer in evenwicht. Desondanks konden onze Jonge Leeuwen dit niet omzetten in eenzelfde overwicht als in het laatste deel van de eerste helft. Het was met een strak en knap afstandsschot dat RWDM op voorsprong kwam. Langs beide kanten werd er gewisseld waarbij RWDM verse aanvalskrachten in bracht om de tussenstand vast te houden. Bij SKB kwamen extra aanvallers Soumahoro en El Majdoub in de ploeg om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het was duidelijk dat de thuisploeg heel scherp in de duels was, RWDM kwam goed weg toen de scheidsrechter een tweede gele kaart voor de kapitein op zak hield. Het spel van kat en muis was een logisch gevolg met kansen op de counter voor RWDM. Op het einde van de wedstrijd kwamen Lu en Capa nog in de ploeg voor het slotoffensief. Beniest voorkwam nog een tegengoal, aan de overzijde viel de bal niet voor de juiste voet.”

“Geen onverdiende overwinning voor RWDM. Mits in de eerste helft op de juiste momenten de doelkansen te benutten, hadden onze Jonge Leeuwen meer kans op een beter resultaat in een energieke wedstrijd langs beide kanten.”