INTENSE PARTIJ LEVERT GEEN WINNAAR OP

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie & Belga Image

SK Beveren trok vandaag naar het Olympisch Stadion van Antwerpen om er Beerschot te bekampen. Het werd een duel dat bol stond van de duels, spanning en intensiteit. Geen van beide teams slaagde er echter in te scoren, de partij eindigde zoals hij begonnen was. Eindstand: 0-0.

SKB begon ietwat afwachtend aan de wedstrijd. Beerschot kreeg in de beginfase de bal, geel-blauw loerde. De toeschouwers in het Olympisch Stadion van Antwerpen moesten lang wachten op kansen. Op het kwartier een eerste poging van de thuisploeg: de afzwaaier van Verlinden eindigde hoog in vak F. Niet veel later greep Goncalves goed in op een doorsteekpass van Michez.

Na vroege gele kaarten voor Geusens en Corryn kwam SKB stilaan beter in de partij. Coopman vond Limbombe in de zestien. De nieuwkomer zette zich krachtig door en bediende Salech aan de tweede paal. Konstantopoulos kon de kopbal in extremis op de lijn wegwerken. Amper vier minuten later belandde de bal na een geweldige rush van Hrncar opnieuw bij Salech. De spits zag zijn schot echter in een vroeg stadium afgeblokt worden.

In het slot van de eerste helft werden de duels steeds feller, maar nieuwe kansen bleven uit. Ruststand: 0-0.

Na de rust vlogen beide teams er meteen in. Hrncar bediende Salech perfect voor doel, de kopbal van de spits ging zeer nipt naast. Aan de overzijde reageerde Beerschot met een krul van Michez, het leer vloog zo’n metertje over het doel van Reus.

In de 55ste minuut belandde de partij plots in een stroomversnelling. Verstraete lanceerde Hrncar met een splijtende pass, het schot van de Slowaak werd in hoekschop gewerkt. Aan de overzijde belandde de bal na een snelle counter van de thuisploeg bij Verlinden, Verstraete was er als de kippen bij om het leer in allerlaatste instantie weg te knallen.

Niet veel later ging Reus goed plat op een uithaal van Kosiah. In dezelfde minuut moest de Nederlandse goalie al meteen opnieuw zijn kunnen tonen op een knal van Verlinden. De toeschouwers kwamen in deze fase van de partij ogen te kort. De ene aanvalsgolf volgde de andere in sneltempo op.

Opnieuw opwinding in de 72ste minuut. Geusens had bij een hoekschop plots iets geweldigs in gedachten. In de herneming probeerde de middenvelder thuisdoelman Matijas te verschalken met een fantastische krulbal, maar die laatste pakte uit met een al even spectaculaire parade.

Coach De Decker ging vol voor de drie punten en bracht, nadat Koyalipou eerder al was ingevallen, ook Kyeremateng in het team. Niet veel later volgden met Çukur en Ismaheel overigens nog twee verse aanvalskrachten.

Toch was het geen aanvaller, maar wel een verdediger die in het slot van de match nog de grootste kans kreeg. Bateau had de mogelijkheid om de driepunter binnen te halen, maar zijn kopbal ging helaas over. Even voordien had Reus overigens aan de overzijde nog een uithaal van Sanusi onschadelijk moeten maken met zijn vuisten.

De wedstrijd eindigde dus zoals hij begonnen was. Eindstand: 0-0.

Volgende week ontvangt SKB RFC Luik in het eigen Freethielstadion. De partij van de zesde speeldag vindt plaats op zondag 24 september om 16.00 uur. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.