Go back

JONGE LEEUWEN BOEKEN TEGEN DEINZE EERSTE OVERWINNING VAN HET SEIZOEN

Tekst: Bart Selleslags & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Voor een talrijk opgekomen publiek en onder het toeziend oog van hoofdcoach Wim De Decker speelden onze Jonge Leeuwen afgelopen vrijdag (15/9) hun tweede competitiewedstrijd van het seizoen tegen KMSK Deinze.

Coach Bart Selleslags blikt voor ons terug op de partij:

“Na een korte openingsperiode toonden onze jongens onmiddellijk hun aanvallende intenties. In het openingskwartier leverde dit reeds kansen op voor Ertürk, Trari, De Weerdt en Struylaart. Aanvankelijk kende dit nog niet het gewenste resultaat: een bal ging nipt voorlangs, een verdediger kon afblokken en de bezoekende doelman stond paraat. Ondanks dat er iets meer evenwicht in de partij kwam, kon de mee opgerukte Dassy zijn kans gaan, helaas kwam ook hij niet tot scoren. Ook Deinze kende een eerste goede mogelijkheid, maar thuisdoelman Lusamba stond paraat. Net voor het halfuur werden we na mooi collectief samenspel beloond voor onze inspanningen met een fraai doelpunt van Trari op assist van Rietdijk. De bezoekers behielden na dit openingsdoelpunt evenwel hun voetballende intenties. Desalniettemin waren onze jongens het kortst bij een dubbele voorsprong. Doelkansen voor Dassy, Ertürk en Kathir gingen echter niet tegen de touwen.”

“In de tweede helft, met een geplande invalbeurt van Johnson voor Dassy, hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Gezien de krappe voorsprong zorgde dit voor boeiende partij. De Weerdt zag een poging stranden op de paal, Ertürk en Struylaart vonden de doelman op hun weg. Rond het uur werd er aan beide kanten overgegaan tot wissels, bij geel-blauw kwam Zaman in de plaats van De Weerdt. In deze fase van de wedstrijd kwam Deinze dicht bij de gelijkmaker, maar het doelpunt viel niet. Het sein om nieuwe aanvalskrachten in te brengen. Soumahoro en El Majdoub verschenen tussen de lijnen, Trari en Struylaart gingen naar de kant. Nadat hij eerder al meteen wist te dreigen, nam Soumahoro kort daarna het voorbereidende werk voor het tweede doelpunt van de avond voor zijn rekening. Ertürk was de afwerker van dienst. De bezoekers waren even van slag. Dit leidde naar een geruststellend derde doelpunt. Dit keer tekende El Majdoub voor de assist, Soumahoro besloot mooi naast de doelman. In de slotfase ging ook nog een laatste kans voor Khatir maar net over doel.”

“Onze Jonge Leeuwen behaalden zo een verdiende thuisoverwinning na een genietbare partij waarin beide ploegen met voetballende intenties hun kans gingen. Een pluim voor de Jonge Leeuwen die aan de aftrap van de wedstrijd stonden, alsook voor de invallers die mee het eindresultaat bepaalden.”

Opstelling SK Beveren:
Lusamba, Khatir, Dassy (46’ Johnson), Willems, Rietdijk, De Weerdt (67’ Zaman), Tallal, Trari (75’ Soumahoro), Struylaart (75’ El Majdoub), Lully, Ertürk