Go back

SKB BLIJFT MET LEGE HANDEN ACHTER NA LUIKS DOELPUNT IN EXTRA TIME

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Geel-blauw had het in de beginfase van de partij niet makkelijk tegen Luik. Bertaccini bracht de bezoekers halfweg de eerste helft op voorsprong, Koyalipou lukte met een buffelstoot vlak voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft hadden onze Leeuwen veruit het meeste balbezit en gingen ze voluit op zoek naar de overwinning. Helaas viel in de extra time het doelpunt aan de overzijde. Cascio velde het verdict, eindstand: 1-2.

De wedstrijd begon niet al te best voor SKB. Kapitein Sheldon Bateau moest al na amper 10 minuten het veld met een blessure verlaten. Filipovic verscheen in zijn plaats tussen de lijnen.

Na een kwartier voetballen zagen de toeschouwers in het Freethielstadion de eerste kans in de partij. Bezoeker Bruggeman probeerde de bal met links te plaatsen, Reus klemde in twee tijden. Een minuut later stak geel-blauw een eerste keer de neus aan het venster. Een kopbal van Salech werd van de lijn gekeerd. In diezelfde minuut leek Salech overigens op weg te kunnen gaan naar Debaty, maar de lijnrechter vlagde voor buitenspel.

Na deze fase verhoogden de bezoekers de druk. Reus en Verstraeten moesten meerdere keren ingrijpen. In de 26ste minuut kwam RFC Luik dan toch op voorsprong. Bertaccini was sneller op de bal en duwde het leer voorbij Reus: 0-1.

Vijf minuten na het openingsdoelpunt schilderde Goncalves een voorzet op het hoofd van Koyalipou. Zijn kopbal ging maar nipt naast. Het balbezit was overduidelijk voor geel-blauw, maar kansen bleven uit. Tot twee minuten voor rust Limbombe Koyalipou voor doel zag staan. De spits kopte de gemeten voorzet met een buffelstoot tegen de touwen: 1-1. Niet veel later volgde het rustsignaal.

Bij SKB kwamen na de rust twee verse krachten in het team. Goncalves en Geusens bleven in de kleedkamer, Corryn en Luiz waren hun vervangers.

RFC Luik trok in de tweede helft als eerste in de aanval. Een uithaal van Cascio ging voorlangs. Diezelfde Cascio ging niet veel later het duel aan met Corryn, de invaller kwam slecht neer en schreeuwde het uit van de pijn. Na amper negen minuten spelen moest de onfortuinlijke verdediger al opnieuw het veld verlaten. Ismaheel kwam in zijn plaats.

In de 57ste minuut toverde Moistsrapishvili, voor het eerst te zien in een geel-blauw shirt, iets geweldigs uit zijn schoenen. Na een schitterende individuele actie, kreeg de Georgiër de kans om te scoren. Helaas zag het thuispubliek zijn inzet voorlangs gaan. Snel volgden nieuwe pogingen van onze Leeuwen. Debaty bracht redding op een uithaal van Wuytens, Salech werd afgeblokt. Tussendoor ging Reus goed plat op een schot van Wilmots.

In het slotkwartier ging geel-blauw uitdrukkelijk op zoek naar de overwinning. Debaty bracht met de vingertoppen redding op een knal van Limbombe. Bij de daaropvolgende hoekschop duwde Salech het leer over. Niet veel later waagde ook Ismaheel zijn kans, Debaty kon het leer onorthodox wegranselen.

Ook in het absolute slot van de partij volgden nog kansen. Een poging van Coopman werd, na een knappe combinatie met Koyalipou, in hoekschop gewerkt. Koyalipou zelf besloot met links in de handen van Debaty. Tot slot ging ook een afstandsschot van Luiz vanop zo’n 20 meter via een bezoekend been nipt naast.

RFC Luik, dat in de tweede helft nauwelijks voor dreiging kon zorgen, kreeg in de extra time alsnog de kans om met de driepunter huiswaarts te keren. Nadat Reus eerst nog met de voet redding had gebracht op een trap van Mouhli belandde de bal in de voeten van de aanstormende Cascio. De invaller aarzelde niet en knalde de 1-2 haarfijn in het hoekje, meteen ook de eindstand van deze partij. Een zure nederlaag voor geel-blauw.

Vrijdag 29 september trekt SKB naar de Dakota Arena. Om 20.00 uur nemen ze het op tegen de Tigers uit Deinze. Voor deze wedstrijd geldt geen verplichte buscombiregeling. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau (10’ Filipovic), Koyalipou, Limbombe, Wuytens, Geusens (46’ Luiz), Salech, Hrncar, Verstraete, Moistsrapishvili (65’ Coopman), Goncalves (46’ Corryn)

Scoreverloop:
26′ 0-1 Bertaccini
43′ 1-1 Koyalipou
90+3′ 1-2 Cascio