Go back

STRIJDENDE LEEUWEN BLIJVEN IN DEINZE STEKEN OP 0-0

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Onze Leeuwen trokken vanavond naar de Dakota Arena om het op te nemen tegen Deinze. Geel-blauw had in de eerste helft veruit de meeste kansen, maar het doelpunt viel niet. Ook na de rust kregen onze Leeuwen talrijke scoringskansen. Doelman Miras en het doelhout stonden telkenmale in de weg. Eindstand: 0-0.

In de openingsminuut was het meteen even schrikken voor de talrijk meegereisde fans. Mertens kon een te korte terugspeelbal van Filipovic onderscheppen. Gelukkig was Wuytens er als de kippen bij om het leer in extremis op de lijn weg te werken.

Na zes minuten spelen kon SKB voor het eerst de neus aan het venster steken. Een uithaal van Limbombe werd afgeblokt in hoekschop. Onze Leeuwen drukten na deze eerste kans meteen door. Miras moest attent reageren op een schot van Salech. Niet veel later kreeg ook Koyalipou zijn eerste kans in de partij, maar de aanvaller knalde pal op Prychynenko.

In de dertiende minuut voetbalden onze Leeuwen een geweldige aanval bij elkaar. Na prima samenspel tussen Limbombe en Moistsrapishvili belandde het leer in de voeten van Salech. De spits leek echter te verrast en besloot in de handen van doelman Miras.

Na enkele kleinere kansen voor beide teams volgden in minuut 23 nieuwe mogelijkheden voor geel-blauw. Miras slaagde er met de nodige moeite in een poging van Koyalipou in hoekschop te duwen, in de daaropvolgende fase knalde Salech hard in het zijnet.

Aan de overzijde dreigde de thuisploeg met een harde vrije trap van verdediger Prychynenko. Reus pakte uit met een knappe redding. Toch was het geel-blauw dat veruit de meeste kansen bij elkaar wist te voetballen. In de 33ste minuut leek Koyalipou de score eindelijk te kunnen openen, maar de vlag ging in de hoogte. Twee minuten later een nieuwe kans voor SKB, de knal van Salech spatte echter uiteen op de dwarsligger.

Onze Leeuwen verdienden ondertussen absoluut de voorsprong, maar ook in het slot van de eerste helft viel het doelpunt niet. Ruststand: 0-0.

Onze Leeuwen vlogen er na de rust meteen opnieuw in. Al in de openingsminuut belandde een voorzet van Moistsrapishvili met een bots tegen de paal. Na deze flitsende start was het even wachten op een nieuwe Beverse aanvalsgolf. In de 58ste minuut was het opnieuw zover. Moistsrapishvili zette Koyalipou op weg naar doel, thuisdoelman Miras pakte uit met een schitterende parade.

Aan de overzijde kreeg SK Deinze net als in de eerste helft een kans op vrije trap. Reus liet zich ook bij deze poging van Prychynenko niet verrassen, de inzet van Quintero ging voorlangs. Bij de eerstvolgende Beverse tegenprik kon Koyalipou nogmaals uithalen, Miras schudde opnieuw een fantastische reflex uit zijn mouwen. De bal ging via de lat in hoekschop. Onze Leeuwen troffen zo al voor de derde keer in deze partij het doelhout.

In de laatste twintig minuten gingen beide teams, veelal met afstandsschoten, nog op zoek naar de overwinning. Reus en Miras moesten meermaals in actie komen, maar lieten zich op geen enkel foutje betrappen. Çukur was er in het absolute slot met een kopbal nog het dichtste bij, maar het doelpunt viel niet. Eindstand: 0-0.

Zondag 8 oktober ontvangt geel-blauw Zulte Waregem op de Freethiel. De partij gaat van start om 13.30 uur. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz (77’ Geusens), Koyalipou (77’ Kyeremateng), Ismaheel (86’ Hrncar), Limbombe, Wuytens, Salech (86’ Çukur), Filipovic, Verstraete, Moistsrapishvili, Goncalves