Go back

KMSK DEINZE – SK BEVEREN (29/9): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Onze Leeuwen trekken morgenavond (29/9) naar de Dakota Arena om het om 20.00 uur op te nemen tegen KMSK Deinze. Klass Clerckx is de hoofdscheidsrechter van dienst. Hij zal worden bijgestaan door de heren Kristof Borms en Kevin Debeuckelaere. Hannes De Couvreur is de vierde official.

VOORBESCHOUWING

Vorig weekend leken onze Leeuwen lange tijd minstens op een punt aanspraak te maken. Jammer genoeg liep het in de extra time nog helemaal mis. Door de nederlaag zakte geel-blauw een plaatsje in de stand, voorlopig bezet SKB de twaalfde plaats in het klassement.

Deinze daarentegen wist dit seizoen al negen punten bij elkaar te sprokkelen. De Tigers wonnen tot nu toe drie keer. Opvallend: alle overwinningen werden in de eigen Dakota Arena geboekt. Oranje-zwart versloeg er KV Oostende (1-0), RFC Luik (3-1) en RFC Seraing (1-0). Deinze kan dus gerust zeggen dat het dit jaar werk maakt van een sterke thuisreputatie.

PRAKTISCHE INFO

Opgelet! De loketten in Deinze zullen op wedstrijddag niet geopend zijn. Tot de start van de tweede helft zullen wel ONLINE tickets aangeschaft kunnen worden. Voor deze wedstrijd geldt geen verplichte buscombiregeling. De praktische info kan je nalezen op DEZE pagina.

SELECTIENIEUWS

De afgelopen weken kon coach De Decker steevast beroep doen op een fitte spelerskern. Helaas kregen enkele Leeuwen afgelopen weekend af te rekenen met een blessure, de ene al wat zwaarder dan de andere.

Zo viel Alexander Corryn in de thuiswedstrijd tegen RFC Luik in het begin van de tweede helft uit met een blessure. Verdere onderzoeken en scans brachten slecht nieuws aan het licht. Corryn liep een kruisbandblessure op en zal voor lange tijd buiten strijd zijn. Hij zal binnenkort geopereerd worden en nadien beginnen aan zijn revalidatie. De medische cel van SK Beveren zal hem hierbij vakkundig begeleiden en ondersteunen. We wensen Alexander een spoedig herstel toe!

Ook Sheldon Bateau moest al na amper tien minuten spelen het veld verlaten, hij liep een verrekking op. De centrale verdediger is twijfelachtig voor dit weekend.

Onze T1 selecteerde voor de wedstrijd van de zevende speeldag onderstaande 21 Leeuwen.