Go back

JONGE LEEUWEN BOEKEN DERDE OVERWINNING OP RIJ

Tekst: Bart Selleslags & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Op vrijdag 29 september stond de tweede thuiswedstrijd van onze Jonge Leeuwen op het programma. Na twee driepunters op rij was het uitkijken of tegen Patro Eisden ook een tweede thuisoverwinning geboekt kon worden.

Coach Bart Selleslags blikt voor ons terug op de partij:

De bezoekers uit Maasmechelen dwongen in de eerste minuut een vrije trap af die meteen een waarschuwing was voor de thuisploeg. Lusamba ranselde de bal aan zijn tweede paal uit de kruising. Dit enthousiast begin van de wedstrijd werd onmiddellijk door onze Jonge Leeuwen gecounterd door op een voetballende wijze op zoek te gaan naar hun eerste doelkans. Na enkele dreigingen voor het bezoekende doel was het Trari die Ertürk in stelling bracht op de rand van het strafschopgebied. De spits behield het overzicht en wist met een mooie lobbal de score te openen, 1-0 na een kwartier spelen. Onze Jonge Leeuwen claimden nagenoeg voortdurend het balbezit, maar een dubbele voorsprong bleef uit ondanks doelkansen voor Ertürk, Trari en El Majdoub. Patro probeerde vaak aan te vallen door hoge ballen richting onze verdediging te sturen, maar was pas een tweede keer gevaarlijk via een stilstaande fase. Een verdiend tweede doelpunt voor onze Jonge Leeuwen volgde vijf minuten voor de rust. Een snelle aanval en dito voorzet van De Weerdt werd door een bezoekende verdediger, onder druk gezet door meerdere thuisspelers, in eigen doel gewerkt. Ruststand: 2-0.

Na de rust verscheen Soumahoro in de plaats van De Weerdt tussen de lijnen. Prato kwam met verse moed uit de kleedkamer, maar kon wederom enkel dreigen via een vrije trap. Onze Jonge Leeuwen controleerden de wedstrijd, op zoek gaan naar een derde doelpunt was de opdracht. Capa kwam tien minuten na de rust de geblesseerde El Majdoub vervangen. Veel middenveldspel langs beide kanten zorgde voor minder aanvalspogingen dan in de eerste helft. Het was dan ook op een stilstaande fase dat de mee opgerukte Fall op hoekschop van Trari tegen de netten wist te koppen: 3-0. Junhui en Zaman kwamen de aanval versterken, Tallal en Trari verlieten het veld. Lu werd het straatje ingestuurd door Ertürk, maar zijn doelpoging was niet gericht genoeg om de bezoekende doelman te kloppen. Het bleek slechts uitstel van executie, want enkele minuten later zette Khatir met een nieuwe rake kopbal, op assist van de ingevallen Zaman, de eindstand op het scorebord. Patro bleef bleef strijden en op zoek gaan naar een doelpunt, maar een tegentreffer bleef uit. In de slotfase kwam Beck nog de moegestreden Johnson vervangen. Eindstand: 4-0.

Zo behalen onze Jonge Leeuwen, na twee doelpunten in elke helft, een oververdiende overwinning. Een wedstrijd met een duidelijk overwicht voor Beveren, gevolgd door controlerend voetbal, die een volgende keer iets hogere verwachtingen mag inlossen.

Opstelling SK Beveren:
Lusamba, Khatir, Trari (75’ Lu Junhui), Fall, Rietdijk, De Weerdt (45’ Soumahoro), Tallal (75’ Zaman), El Majdoub (55’ Capa), Lully, Ertürk, Johnson (80’ Beck)

In de schaduw van onze beloften speelden de U19 (mix U18-U21) reeds twee wedstrijden voor de beker van België. Met een 2-0-thuisoverwinning tegen Beerschot (20/09) en een 0-1-uitoverwinning tegen Lierse (4/10) begonnen ze prima aan hun campagne. De volgende bekerwedstrijd is op het terrein van KV Mechelen.