Go back

JONGE LEEUWEN SPELEN GELIJK IN EUPEN

Tekst: Rudi Leys & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Onze Jonge Leeuwen speelden op vrijdagavond (06/10) een uitwedstrijd op Eupen. Een verre verplaatsing richting de Oostkantons die in tegenstelling tot de vorige uitwedstrijd tegen Luik gelukkig heel wat vlotter verliep. Er werd voldoende reistijd voorzien, zodat onze jongens tijdens een tussenstop nog een lichte sportmaaltijd konden nuttigen. 

Dit keer blikt U21-teammanager Rudi Leys, die deze extra wedstrijdvoorbereiding in goede banen leidde, voor ons terug op de partij:

“Op het kleine kunstgrasveld naast het hoofdterrein van Eupen ging de wedstrijd zoals verwacht in een hoog tempo van start. De thuisploeg zag zijn eerste doelkans door onze doelman Lusamba in hoekschop verwerkt worden. Beveren reageerde onmiddellijk met een doorsteekpass van Mertens naar Ertürk, maar die kon zijn eerste doelkans niet verzilveren. Onze spits ging daaropvolgend zijn kans met een uithaal van net buiten het strafschopgebied, de thuisdoelman hield echter zijn netten schoon. De wedstrijd bleef aan een hoog tempo gespeeld worden, vooral de snelle thuisspelers Jelhoulet en Malhage zorgen vaak voor dreiging. Onze verdediging met doelman Lusamba hield stand. Aan de overkant zorgden dan weer Soumahoro en Khatir voor gevaar, maar ondanks meerdere doelkansen stond het nog steeds 0-0. Op het halfuur viel het doelpunt dan toch. Lully zette zich door op zijn flank en via een thuisverdediger belandde de bal in de voeten van Mertens. Met een strak schot zette de verdediger de 0-1 op het scorebord. Eupen schakelde een versnelling hoger, toch kreeg Soumahoro nog de kans om een dubbele voorsprong op het bord te zetten. Op slag van rust kon de vinnige Malhage zich opnieuw doorzetten op zijn flank. Hij leverde een scherpe voorzet af die onhoudbaar door een thuisaanvaller binnen werd getrapt. Een tegendoelpunt op een spijtig moment, maar verdiend voor de thuisploeg. Ruststand: 1-1.”

“Na een welgekomen rustpauze kregen we een tweede helft aan hetzelfde tempo. Onze Jonge Leeuwen vingen de aanvalsgolven van de thuisploeg op vanuit een strakke organisatie en grote dosis wilskracht. Lusamba stond paraat op voorzetten en doelpogingen van Eupen. Op het uur kwam Capa, in de plaats van aanvaller De Weerdt, het middenveld extra steun geven. Onze youngster ging onmiddellijk mee in de strijd die geleverd werd tussen beide ploegen. Beveren kon enkele hoekschoppen afdwingen, maar verder kwamen we op dat moment niet. Ook twee doelkansen van Eupen leverden geen succes op. Een kwartier voor tijd werd een hardwerkende Soumahoro vervangen door Lu Junhui. Diezelfde Lu had vijf minuten voor tijd dé kans om de winst binnen te behalen, maar kopte vanop twee meter de assist van Khatir te zacht in de handen van de thuisdoelman.”

Zo eindigde de wedstrijd op een 1-1-gelijkspel tegen een sterk spelend Eupen dat op basis van het aantal doelkansen iets meer de overwinning kon claimen. Onze Jonge Leeuwen slaagden er op basis van negentig minuten strijd en wilskracht In een verdiend punt mee te brengen Beveren. Door de interlandbreak staat er komend weekend geen U21-wedstrijd op het programma.

Opstelling SK Beveren:
Lusamba, Khatir, Mertens (75’ Lu Junhui), Fall, Rietdijk, De Weerdt (58’ Capa), Soumahoro (75’ Lu Junhui), Tallal, Lully, Ertürk, Johnson.

Scoreverloop:
0-1 Mertens
1-1