Go back

Leeuwen verslaan Tijgers en pakken deugddoende thuisoverwinning

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen zijn er vandaag in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het jaar winnend af te sluiten. Bij de rust stond het al 3-1 na doelpunten van Verstraete, Hoggas en Maderner bij de thuisploeg. Blondelle scoorde tussendoor de gelijkmaker voor de bezoekers. Na rust kon Maderner zijn tweede doelpunt van de middag scoren. Het werd 4-1.

De wedstrijd van vanmiddag kwam aanvankelijk maar traag op gang. Buiten een schot van Dansoko, dat hoog over het doel van Jackers vloog, viel er in het openingskwartier niets te noteren. Hierna belandde de wedstrijd plots in een eerste stroomversnelling. Hoggas bediende Maderner die de bal perfect klaarlegde voor Verstraete. Louis aarzelde niet en knalde met de linker de bal laag in doel: 1-0. Lang kon de thuisploeg echter niet vieren, want nog geen minuut later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Ex-speler Blondelle kopte de bal na een hoekschop hard tegen de touwen: 1-1. Deinze bleef nadien dreigen via corners. Een schot van Tarfi werd bij één van deze hoekschoppen gevaarlijk omdat Kablan over de bal maaide. Ook Jackers moest bij een volgende corner ingrijpen en de bal vanonder de lat weghalen. De partij viel even stil, maar opnieuw volgde tien minuten voor rust een tweede stroomversnelling! Deinze scoorde, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Geen minuut later was het aan de overkant wél raak. Een heel gretige Hoggas werkte de bal in doel nadat Maderner op aangeven van Verstraete Dutoit in eerste instantie ook al bijna had geklopt. Geel-blauw bleef komen en niet veel later moest de bezoekende doelman opnieuw ingrijpen op een schot van Verstraete. Geen minuut later was het dan toch opnieuw raak. Kablan begon vanop de eigen helft aan een fantastische rush en bediende vervolgens Maderner. Onze Oostenrijkse spits bleef oog in oog met Dutoit ijzig kalm en duwde de bal tegen de touwen: 3-1, meteen ook de ruststand.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. In de 48e minuut zette Maderner zich krachtig door en punterde de bal voorbij Dutoit: 4-1. Wedstrijd gespeeld! Deinze kon nadien slechts enkele keren sporadisch dreigen. Bij geel-blauw keepte Jackers een attente partij, hij liet zich niet meer verschalken. Het waren vooral onze Leeuwen die nog het dichtst bij een doelpunt kwamen. Meermaals was het een sterk spelende Maderner die voor het gevaar zorgde. Ook Jenthe Mertens liet zich nog opmerken. Zijn poging belandde op het dak van het doel van Dutoit. De knapste poging was er in het slot nog eentje van Bertone. Onze Zwitser pakte uit met een fantastische vrije schop, maar Dutoit ranselde al even knap de bal uit doel. Zo pakken onze Leeuwen eindelijk nog eens een deugddoende thuisoverwinning. Eindstand: 4-1.

Volgende week speelt geel-blauw op het veld van Lommel de laatste wedstrijd van 2021. De wedstrijd vindt plaats op vrijdag 17 december om 20.00 uur.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens (78’ Jur Schryvers), Leonardo Bertone, Jacob Buus Jacobsen, Joe Efford (73’ Tom Reyners), Kevin Hoggas, Dries Wuytens, Derrick Tshimanga, Daniel Maderner (78’ Jacob Montes), Chris Kablan (84’ Brendan Schoonbaert), Louis Verstraete (84’ Matthias Verreth)