Go back

WAASLAND-BEVEREN – RWD MOLENBEEK (4/12): SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Morgen staat de 14e  wedstrijd van de competitie op het programma. In het eigen Freethielstadion nemen onze Leeuwen het op tegen RWD Molenbeek. De wedstrijd start om 20.45 uur en staat onder leiding van Ken Vermeiren. Hij zal worden bijgestaan door de heren Lennert Jans en Martijn Tiesters. De vierde official is de heer Bert Verbeke.

Voorbeschouwing

RWD Molenbeek staat momenteel op een derde plaats in de stand. Het telt met 17 punten amper drie punten minder dan geel-blauw. De afgelopen vijf wedstrijden wist het steeds punten te sprokkelen. RWDM won van Virton en van Lommel en speelde gelijk tegen Deinze, Lierse K. en Moeskroen. Het wordt interessant om te zien of onze Leeuwen deze reeks kunnen doorbreken en na de wedstrijd tegen Virton ook thuis de drie punten pakken tegen de Brusselaars.

Selectienieuws

Jóan Símun Edmundsson moet passen voor de wedstrijd van morgen. Hij kampt nog steeds met rugproblemen. Er wordt gedacht aan een probleem met de nieren, maar verder onderzoek moet hieromtrent duidelijkheid brengen. Ook Jordan Faucher is nog steeds niet 100% fit. De revalidatie van Aleksandar Vukotic verloopt ondertussen voorspoedig. Hij kon deze week al enkele keren deelnemen aan de warming-up. Alessandro Albanese was afgelopen weekend opnieuw ziek. Hij kon ondertussen de training wel alweer hervatten.

Gelukkig kunnen onze Leeuwen wel rekenen op Chris Kablan. Hij keert terug uit schorsing. Daniel Maderner is verlost van zijn schouderblessure. Ook Louis Verstraete is hersteld van zijn covid-besmetting en zit in de selectie.

Coach Marc Schneider moet zelf verstek geven. Hij testte positief op covid en zal op de bank worden vervangen door zijn assistenten Gunter Vandebroeck en Pascal Cerrone.

Selectie