Go back

Oproep: zet je mondmasker op!

Tekst: Maarten Van Mieghem & Peter Vandenbempt (bron: Sporza) - Foto: Lorenzo Vicencio

Vorige week werden de nieuwe coronamaatregelen voor voetbalwedstrijden bekend gemaakt. Eén van de regels is dat het dragen van een mondmasker opnieuw verplicht werd, bij aankomst in het stadion, op de tribunes en in de binnenruimtes, vanaf de leeftijd van 10 jaar.

We roepen onze supporters nogmaals en met aandrang op om deze maatregelen op te volgen, zodat er geen capaciteitsbeperkingen of extra maatregelen nodig zijn in de toekomst! Opgelet: in de tribune kan je drinken, maar enkel tijdens het drinken kan het mondmasker even af. Iets vasthouden is dus niet voldoende om het masker niet te dragen.

De Pro League riep al meermaals op om het mondmasker te dragen en ook Sporza-analist Peter Vandenbempt verwoordde het erg goed. De club staat dan ook volledig achter zijn oproep.

Zet je mondmasker op!

“Het voetbal mag zich gelukkig prijzen: de stadions blijven open, op voorwaarde dat de supporters een mondmasker dragen. Dat is toch niet zo goed gelukt.

Ik begrijp de voetbalsupporter eerlijk gezegd niet. Op het overlegcomité vrijdag heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke fel gepleit om tijdelijk geen publiek meer toe te laten. Of op z’n minst de capaciteit fors te verminderen.

In Nederland zijn de stadions gesloten, in Duitsland is de capaciteit zeer beperkt. En dan zijn er toch ministers die hun nek uitsteken, die ervoor zorgen dat onze supporters toch naar het voetbal mogen blijven gaan.

Een mondmasker dragen is blijkbaar te veel gevraagd. En iedereen ziet dat dan op televisie. Dat is koren op de molen van wie zich sowieso al ergert aan wat ze privileges voor het voetbal noemen.

Dus bij deze het vriendelijke verzoek: zet dat masker gewoon op. Het is een minimum aan respect voor de mensen die ervoor zorgen dat wij nog gewoon nog naar het voetbal kunnen gaan.”

Het volledige artikel kan je HIER nalezen.