Go back

Geen punten voor geel-blauw tegen RWDM

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Geel-blauw is er vanavond niet in geslaagd om na de puike prestatie op het veld van Virton de lijn door te trekken tegen RWD Molenbeek. De thuisploeg holde een hele wedstrijd achter de feiten aan. Bij de rust stond het 1-2 na doelpunten van Le Joncour en Nzuzi voor RWDM en na een owngoal van Dante. In de tweede helft liep de score op: Dante scoorde voor de bezoekers, Efford voor geel-blauw.

De wedstrijd begon gezapig, maar de eerste kans leverde wel meteen een doelpunt op voor de bezoekers. Le Joncour kopte moederziel alleen de 0-1 voorbij Jackers. Geel-blauw stelde daar aanvankelijk maar weinig tegenover. Het was wachten tot de 24e minuut voor de eerste noemenswaardige kans genoteerd kon worden. Een voorzet van Efford belandde bij Reyners. Zijn poging werd vakkundig afgeblokt in corner. Vier minuten later kreeg Rommens te veel ruimte, maar zijn schot werd door een Bevers been onschadelijk gemaakt. In de 32e minuut was de thuisploeg eindelijk eens echt dreigend: een voorzet van Buus Jacobsen schoot door tot bij Hoggas. De hattrickheld van vorige week controleerde de bal prima, maar Defourny was er als de kippen bij om in zijn voeten te duiken. Niet veel later werd opnieuw te veel ruimte gegeven aan de Brusselse aanval. Nzuzi kreeg te veel tijd om een hoek uit te kiezen en krulde de bal netjes in de verste hoek: 0-2, tot ongenoegen van het thuispubliek. Gelukkig zat het venijn van de eerste helft in de staart! Na een één-tweetje met Reyners probeerde Buus Jacobsen een ploeggenoot in de zestien te bereiken. Zowel Mertens als Efford gingen voor de bal, maar liepen elkaar hierbij aan. Weg kans. Niet veel later was het opnieuw Buus Jacobsen die zich doorzette. Efford liep goed naar de eerste paal en leek de bal in doel te deviëren. Op de beelden was echter te zien dat verdediger Dante de bal als laatste raakte. Hoe dan ook, het stond 1-2 en geel-blauw begon er voor het eerst vanavond eindelijk wat in te geloven! Matthias Verreth probeerde het in de laatste seconden van de eerste helft nog met een geweldige knal vanop zo’n 25 meter, maar Defourny stond pal. Ruststand: 1-2.

De eerste kans in de tweede helft was voor de thuisploeg. Een goed geplaatste vrije schop van Hoggas werd door Defourny in hoekschop geduwd. In de 53e minuut leek de wedstrijd plots gespeeld. Nadat de bal eerst tegen de paal ging en doelman Jackers twee keer goed tussenbeide kwam, kon Dante de rebound van zijn eigen kopbal scoren. Geel-blauw probeerde te reageren met een kopballetje van Hoggas op aangeven van Efford, maar Defourny was niet onder de indruk. Een schot van Efford zorgde even later wel voor wat paniek bij de bezoekende doelman, maar geen enkele ploegmaat was goed gevolgd om iets met de rebound te doen. In de 66e minuut waagde Buus Jacobsen zijn kans met links. De bal schoot via de paal terug in het veld. Dit keer was Efford wel goed gevolgd en duwde de 2-3 binnen. Opnieuw hoop voor de thuisaanhang. Helaas kreeg de thuisploeg geen enkele goede aanval meer in elkaar geknutseld. Enkel in de extra time kon Louis Verstraete nog eens van ver uithalen, maar Defourny kon makkelijk klemmen. Eindstand: 2-3.

Volgende week neemt geel-blauw het op zondag (12/12) op tegen KMSK Deinze. De wedstrijd start om 16.00 uur.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens, Brendan Schoonbaert (68’ Chris Kablan), Jacob Buus Jacobsen, Matthias Verreth, Joe Efford, Kevin Hoggas (83’ Jacob Montes), Tom Reyners (68’ Daniel Maderner), Dries Wuytens, Derrick Tshimanga, Aristote Nkaka (54’ Louis Verstraete)