Go back

Jonge Leeuwen halen uit tegen Kortrijk

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Na een ruime overwinning tegen Lommel hebben onze Jonge Leeuwen deze week opnieuw uitgehaald in de competitie. Dit maal ging Kortrijk voor de bijl. In de eerste helft voetbalde geel-blauw al een 3-0 voorsprong bij elkaar. Na rust kwam er nog één goaltje bij. Zo eindigde de wedstrijd op 4-0.

Onze Jonge Leeuwen gingen wervelend van start. Na zo’n 17 minuten prijkte al een 3-0 voorsprong op het bord. Mauro Trari ontbond al snel zijn duivels. In de 7e minuut trapte hij een vrije trap vanuit een scherpe hoek binnen. Niet veel later scoorde hij zijn tweede van de avond op aangeven van Arne Knollenburg. In de 17e minuut was de wedstrijd eigenlijk al beslist nadat De Geyndt op aangeven van diezelfde Trari de 3-0 binnenschoot. Ook Soumahoro en Albanese kregen nog de kans om de score in de eerst helft te doen oplopen. Kortrijk dreigde op vrije trap, maar kwam niet tot scoren. Ruststand: 3-0.

Zonder echt nog verder door te duwen, voetbalden onze Jonge Leeuwen ook in de tweede helft nog heel wat mogelijkheden bij elkaar. Soumahoro, Van Camp en Albanese kregen de grootste kansen. Soumahoro kon uiteindelijk toch nog de 4-0 op zijn naam schrijven. Hij was goed gevolgd op een schot van de onvermijdelijke Trari en tikte de rebound binnen. Net als in de eerste helft dreigde Kortrijk nog via enkele stilstaande fasen, maar de bezoekers kwamen niet meer tot scoren. Onze Jonge Leeuwen mogen terugblikken op een prima partij en de 4-0 eindstand was dan ook meer dan verdiend.

Opstelling Waasland-Beveren:
Beniest, Trari (77′ Ly), Chincharauli (62′ Cranshoff), Knollenburg, Van Osselaer, De Weerd, De Oliveira (46′ Janssens), De Geyndt, Soumahoro, Albanese, Van Camp (77′ Jansegers)