Go back

Twee testspelers op de Freethiel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren verwelkomt twee nieuwe testspelers op de Freethiel deze week. Anicet Kipre Yao (17) is een Ivoriaanse offensief ingestelde speler en Xander Blomme (19) is een Belgische middenvelder. Beide spelers trainden vandaag reeds mee en vertrekken morgen mee op stage met de groep.

Net als Adama Ardile Traore, komt Anicet over van het Ivoriaanse Abidjan City Football Club uit Ivoorkust. Hij ontwikkelde zich onder de vleugels van Marco NĂ©, ons allen welbekend van zijn periode op de Freethiel. Hij is een getalenteerde aanvaller.

Xander Blomme doorliep z’n jeugdopleiding bij landskampioen Club Brugge. Afgelopen seizoen werkte hij 21 wedstrijden af voor Club NXT, dat toen uitkwam in de eerste klasse B. Hij speelde bovendien acht wedstrijden in de UEFA Youth League.