Go back

Geel-blauw verliest in absoluut slot van Top Oss

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren oefende vandaag tegen het Nederlandse Top Oss op oefenstage. Het was een blij weerzien met ex-trainer Bob Peeters die tegenwoordig de troepen leidt van de Nederlandse tweedeklasser. Bij Beveren kwamen Albanese, Bertone en Bastians niet in actie door blessures.

Een gretig Top Oss startte het felst aan de partij. Echte kansen volgden daar niet uit; de defensie en doelman Jackers stonden pal. Geel-blauw trachtte zich in de partij te knokken, Matthias Verreth en Daniël Maderner waren het dichtst bij een doelpunt. Na de drankpauze kwam Beveren beter in de partij, meer zelfs, Jur Schryvers kon het openingsdoelpunt tegen de touwen duwen. Tot ieders verbazing vlagde de assistent voor buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. Ongelofelijk aangezien er nog een verdediger op de doellijn stond. Rusten bij 0-0.

Na een uur spelen, zonder echte kansen langs beide kanten, werd de hele basiself van W-B naar de kant gehaald. Ook bij Top Oss werden er heel wat wissels doorgevoerd. Het ging goed op en af in Sint-Michielsgestel, maar de grootste kansen vielen toch aan Beverse zijde. Joe Efford kon alleen op de doelman afgaan, maar werkte niet koelbloedig genoeg af. Nadien zette hij nog een knappe actie op, maar vond hij het zijnet. Vlak voor affluiten kreeg Beveren het deksel op de neus toen de bezoekers vanop twintig meter onhoudbaar voorbij Brent Gabriël knalden. Aftrappen en meteen het einde van de partij.

Geen goed resultaat voor Beveren, maar opnieuw een leerrijke partij met lichtpunten. Zo zit het meerendeel van de stage erop. Morgen nog een lichte recuperatietraining en dan opnieuw richting de Freethiel!

Opstelling eerste helft: Jackers, Mertens, Vukotic, Schoonbaert, Jacobsen, Schryvers, Verreth, Blomme (tester), Montes, Edmundsson, Maderner

Opstelling na 45’: Jackers, Mertens, Vukotic, Wuytens, Jacobsen, Schryvers, Verreth, Blomme, Montes, Reyners, Maderner

Opstelling na 60’: Gabriël, Knollenburg, Traore, Davis, Kablan, Nilsen, Pejcic, De Mey, Reyners, Efford, Faucher