Go back

Van den Eynde zet beloften op weg naar ruime winst in Oostende

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

De beloften van Waasland-Beveren hebben in navolging van de A-ploeg maandagavond hun eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op het veld van KV Oostende werd het 0-4 in het voordeel van de jongens van Tim Bavré. Een uitsluiting bij de kustploeg speelde in de kaart van de bezoekers.

Waasland-Beveren kwam in Eernegem, waar de beloften van KV Oostende hun thuiswedstrijden afwerken, al na een kwartier op voorsprong dankzij een perfect geplaatste vrije trap van Arne Van den Eynde. Kort voorbij het halfuur werd thuisspeler Jonathan Nys met rood naar de douches gestuurd. W-B profiteerde nog voor de rust van de manmeersituatie met een tweede doelpunt: Hrvoje Cale bereikte met een diepe bal Gyamfi Kyeremeh, die voor de neus van doelman Verlinden in doel tikte. Ruststand: 0-2.

Het tempo lag tijdens de volledige wedstrijd niet bijster hoog en geel-blauw kon rustig de wedstrijd uitspelen. Een kwartier voor tijd werkte Van den Eynde een voorzet binnen voor de 0-3 en in het wedstrijdslot zette diezelfde Van den Eynde de 0-4-eindstand op het bord. De aanvallende middenvelder bekroonde zo zijn wedstrijd met een mooie hattrick. Het werd een welkome zege voor W-B in West-Vlaanderen, dat naast 4 doelpunten voor het eerst ook een clean sheet wist te houden. Op maandag 15 september spelen de beloften hun volgende competitiewedstrijd. In het Puyenbekestadion komt dan KAA Gent op bezoek.

 

KV Oostende: Verlinden, Beshliaha (87′ Vandevelde), Jonckheere, Nys, De Rop, Hubrouck, Van Heuverzwyn (58′ Devuyst), Bataille (k), Peremans, Declercq (46′ Neuvroen), Gilliaert (69′ Kisombe)

Waasland-Beveren: Rogiest; Oppong, Vermeire, De Pauw, Cale; Luyckx (57′ Pieters), M’Sila, Sebrechts (46′ Michot); Kyeremeh (80′ Vuran), Kabongo (57′ Spangenberg), Van den Eynde

 

Doelpunten: 14′ Van den Eynde 0-1, 43′ Kyeremeh 0-2, 73′ Van den Eynde 0-3, 88′ Van den Eynde 0-4

Gele kaarten: 69′ Michot

Rode kaarten: 37′ Nys