Go back

W-B trekt met 22 spelers op trainingsstage

Waasland-Beveren vertrekt maandagochtend op vijfdaagse trainingsstage naar het Nederlandse Oisterwijk. Ronny Van Geneugden neemt 22 spelers mee naar Noord-Brabant, waarvan vier beloften: Linksachter Maxim Nijs (26-10-1996), linker centrale verdediger Niels De Pauw (19-01-1996) en rechtsbuitens Kevin Hebbelinck (15-05-1996) en Josue Kabongo (11-07-1995). Verder rekent Van Geneugden op volgende A-kernspelers: Coosemans, Steppe, Rogiest, Cale, Robson, Bojovic, D’Ulivo, Vermeulen, Blondelle, Henkens, Maric, Rowell, Luyckx, Van den Eynde, Deflem, M’Sila, Oumarou en Emond.

Zakaria M’Sila zal tijdens de stage een individueel programma volgen, de flankspeler heeft in het oefenduel met KSV Temse immers verrekking aan de hamstrings opgelopen. Na overleg binnen de technische staf is besloten Nicolas Godemèche niet mee te nemen naar Oisterwijk. De Fransman had een week gekregen om zich te tonen, maar mag nu uitkijken naar een andere werkgever. Hij zal vanaf woensdag samen met René Sterckx, Christian Santos en Robert Demjan op individuele basis training krijgen op de club. Senad Karahmet staat evenmin op de spelerslijst voor de stage. De linksachter zal ook geen contract tekenen bij Waasland-Beveren. De afgelopen dagen werden afspraken niet correct nagekomen. Op die basis wil de club dan ook niet in zee gaan met een speler.

 

Ronny Van Geneugden kijkt uit naar de trainingsweek in Nederland: “Ik ben blij dat Robson bij de club is en mee op stage kan. Misschien komt er binnenkort nog iemand bij. Ik werk graag met een groep van ongeveer 18 spelers plus keepers, aangevuld met enkele jongeren. Er moeten natuurlijk nog versterkingen bij: achteraan, maar zeker ook in het aanvallende compartiment. We willen kwaliteit, geen kwantiteit. Logisch dat het daarom ook wat langer duurt. Je haalt niet zomaar even iemand binnen en moet vaak concurreren met andere clubs.”

“De stage is vooral belangrijk om een groepsgevoel te ontwikkelen”, legt de oefenmeester uit. “Spelers en staf zijn immers 5 dagen lang 24 uur bij elkaar. Het wordt een intensieve trainingsstage met drie trainingen per dag. Ik geloof dat in zo’n stage de basis wordt gelegd van een goede eerste seizoenshelft wat betreft fysiek en groepsmentaliteit.”

“De vier beloften in de kern hebben zich getoond tijdens de voorbije oefenwedstrijden. Ze krijgen nu de kans om te proeven van het leven als profvoetballer en misschien dwingen ze wel af of ze daarna ook bij de kern blijven. Maar nu moeten ze vooral genieten”, geeft Van Geneugden nog mee.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean