Go back

Aangename benefietwedstrijd in de Kempen voor W-B: 0-7 bij Pulderbos

Waasland-Beveren speelde vrijdag een oefenwedstrijd in Pulderbos, tegen de lokale derdeprovincialer KFC Heidebloem Pulderbos. De opbrengsten van de match gaan naar Revalidatiecentrum Pulderbos. Het is de laatste oefenpot voor W-B op stage trekt naar het Nederlandse Oisterwijk. Omdat trainer Ronny Van Geneugden tijdens de trainingsstage over een fitte groep spelers wil beschikken, werden tegen Pulderbos enkele spelers met lichte klachten gespaard. Het ging om Jonathan Rowell, Robson, Senad Karahmet en Zakaria M’Sila.

Al vroeg in de wedstrijd moest Renaud Emond geblesseerd het veld verlaten met wellicht een contractuurtje aan de hamstrings. Hij werd vervangen door Aboubakar Oumarou, die even later aan de basis lag van de openingstreffer. De Kameroener zette een mooie actie op, Daimy Deflem mocht afwerken: 0-1. W-B bleef de wet dicteren, maar faalde in de afwerking. Net voor de pauze legde Deflem dan toch de 0-2-ruststand vast.

Tom Vermeire en Aboubakar Oumarou bleven staan voor de tweede periode, verder negen nieuwe namen in de W-B-rangen. Benny Rogiest mocht voor het eerst onder de lat staan. Hij zou echter weinig ballen zien in zijn eerste wedstrijd voor geel-blauw. De bezoekers dikten in vijf minuten de stand verder aan tot 0-5. Doelpuntenmakers waren achtereenvolgens Robin Henkens, vanop de stip, Mijusko Bojovic en Arne Van den Eynde.

Het moet gezegd: de thuisploeg verweerde zich kranig. Maar het niveauverschil was duidelijk zichtbaar. Kevin Hebbelinck passeerde in zijn intussen kenmerkende stijl zijn mannetje, haalde de achterlijn en legde perfect terug op Alec Luyckx, die in één tijd afrondde. Het mooiste doelpunt van de avond. In de slotfase legde Milos Maric met een geplaatste vrijschop de eindstand vast: 0-7. Het werd een aangename benefietwedstrijd in Pulderbos, met W-B dat rustig zijn spel kon opleggen en een zorgeloze avond beleefde.

 

Opstelling Waasland-Beveren eerste helft: Steppe; Vermeulen, Loriers, Blondelle, Nijs; Kabongo, Vermeire, Godemèche, Deflem; Vuran, Emond (15′ Oumarou)

Opstelling Waasland-Beveren tweede helft: Rogiest; Vermeire (63′ Loriers, 81′ Nijs), Bojovic, De Pauw, Cale; Hebbelinck, Henkens, Maric, Van den Eynde; Luyckx, Oumarou

 

Tekst & Foto: Ward Callens