Go back

Van Geneugden: “Aangename kennismaking”

Drie nieuwkomers bij de eerste veldtraining van Waasland-Beveren en ook twee nieuwe trainers: Ronny Van Geneugden en Wim De Corte. Van Geneugden leidde vandaag voor het eerst de groepstraining op de Freethiel: “Het was enerzijds een eerste kennismaking tussen de spelers onderling, maar ook met de nieuwe mensen in de technische staf. Ook was het de bedoeling om weer wat balgevoel te creëren bij de spelers, zodat ze zich weer op hun gemak voelen op het veld”, vertelt de oefenmeester.

“Voor mij was het fijn om weer op het veld te staan, een aangename kennismaking.  Er zijn hier mooie trainingsfaciliteiten, alles is goed verzorgd. Een goede start. Ik ben ook tevreden over de inzet van de spelers. Misschien waren ze zelfs wel wat overenthousiast. Ze willen zich natuurlijk meteen tonen. Maar ik ben erg tevreden over hun enthousiasme. We zijn nog met een beperkt aantal, maar dat heeft als voordeel dat we wat intensiever naar de spelers kunnen kijken.”

Zaterdag om 16.00 u. speelt W-B een eerste oefenduel op het veld van Eendracht Verrebroek. “We  zullen eerst nog stevig trainen in de voormiddag. Voor de match zelf zullen een vijftal jongens uit de beloftekern aansluiten. Het is de bedoeling dat iedereen 45 minuten speelt. Zo’n eerste wedstrijd is toch altijd wat wennen”, aldus Van Geneugden.

Nieuwkomer Daimy Deflem trainde voor het eerst mee bij een eersteklasseclub. “Ik moest mij in het begin natuurlijk wat aanpassen. Dit is immers nieuw voor mij. Het was een lange, pittige training. Maar eens ik in mijn spel zat, voelde ik me vrij. Ik voel me goed. Het klikt ook goed met de spelersgroep. Er waren al meteen jongens die contact met me zochten en me goed opvingen in de groep.”

“Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen”, vervolgt de flankspeler. “Het is een jongensdroom die uitkomt. Ik had dit niet meer verwacht, maar het kan allemaal snel gaan in het voetbal. Het is nu aan mij om mij te bewijzen.”

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Kevin Reyns