Go back

Waasland-Beveren legt Zakaria M’Sila en Benny Rogiest vast

Waasland-Beveren heeft middenvelder Zakaria M’Sila vastgelegd voor het komende seizoen. De 22-jarige Marokkaan (06-04-1992) komt transfervrij over naar de Freethiel. Hij ondertekende er een contract voor twee seizoenen met optie op een jaar extra. M’Sila legde tijdens de laatste trainingsweken van het voorbije seizoen succesvol een testperiode af waarin hij blijk gaf van zijn technische bagage en een uitmuntende fysiek.

M’Sila kwam als tiener uit in jeugdselecties bij Wydad AC, Lille OSC en AS Monaco alvorens naar België te trekken. In 2010 vervoegde hij de A-kern van KAA Gent, waar hij tot het einde van het voorbije seizoen onder contract lag. De Buffalo’s leenden hem de afgelopen seizoenen uit aan Moeskroen, Brussels en Hoogstraten. Omdat M’Sila als niet-EU-speler voor zijn 23ste werd opgeleid in België, geldt hij op het scheidsrechtersblad als ‘homegrown’ speler.

De club kwam tevens tot een akkoord met Benny Rogiest. De 18-jarige beloftevolle doelman (18-08-1995) komt transfervrij over van FC Brussels. Daarvoor stond hij onder de lat bij achtereenvolgens KMSK Deinze, Club Brugge en KAA Gent. Hij speelde ook enkele wedstrijden bij de Belgische nationale jeugdselecties. Rogiest zette bij Waasland-Beveren zijn handtekening onder een overeenkomst voor twee seizoenen.

Roggiest en M’Sila leggen vandaag en donderdag fysieke tests af, net als de overige W-B-spelers. Vrijdagochtend tekenen zij present voor de eerste veldtraining. De clubleiding van W-B wenst beide spelers veel succes en spelplezier toe op de Freethiel. Intussen lopen er nog gesprekken met verschillende spelers met het oog op de versterking van achterhoede, middenveld en aanval.

 

Tekst & foto: Ward Callens