Go back

Waasland-Beveren genomineerd voor Pro League+ Award!

Op vrijdag 27 juni reikt de Pro League voor de eerste maal de Pro League+ Awards uit. Er worden prijzen uitgereikt in twee categorieën: de Pro League+ Team Award, voor de club met de sterkste communitywerking en de Pro League+ Project Award voor het beste afzonderlijke communityproject. Waasland-Beveren mag met gepaste trots melden dat het werd genomineerd voor de Pro League+ Team Award. 

Via de Pro League + Awards willen de Pro League en de Football+ Foundation vanaf dit seizoen jaarlijks een podium bieden aan de sterkste werkingen en de beste voorbeelden van sociale acties bij de teams uit de eerste klasse van het Belgisch voetbal. Na een grondige beraadslaging van alle dossiers van de Pro League clubs, werden door de jury volgende clubs genomineerd voor de eerste editie van de Pro League+ Awards.

 

Pro League+ Team Award:

  • Waasland-Beveren: ‘W-B Community’
  • Club Brugge: ‘Club Brugge Foundation’
  • KAA Gent & Stad Gent: ‘Voetbal in de stad’

Pro League+ Project Award:

  • Lierse SK: Lierse Homeless Boys
  • KRC Genk: Tewerkstellingsproject KRC Genk & Nike ELC
  • KV Kortrijk: KVKplus tickets

 

W-B Community

W-B Community is de benaming van de sociale werking van Waasland-Beveren. Zo wil onze club in het Freethiel- en het Puyenbekestadion meer dan alleen voetbal aanbieden. Van bij de oprichting is Waasland-Beveren ervan overtuigd dat zij een sociale rol te spelen heeft in de huidige maatschappij. Daarom sprong de club ook van in het begin op de kar van de Open Stadionorganisatie, nu Football + Foundation.

Waasland-Beveren tracht zich te profileren als familieclub waar een plaats is voor iedereen. Daarom wendt de club haar werking, haar spelers met hun voorbeeldfunctie, haar infrastructuur en het voetbal aan om zich een vanzelfsprekende aanwezigheid te geven in de gemeente/stad. De club geeft extra mogelijkheden aan bepaalde doelgroepen om hen te laten participeren aan de werking van de club en tracht bepaalde thema’s (gezondheid, diversiteit, toegankelijkheid,…) via doelgerichte acties naar voor te brengen.

Kroonjuweel van de W-B Community is de ‘Waasland-Beveren Open Stadion Cup’ die jaarlijks van juli tot oktober wordt georganiseerd in de wijken van Sint-Niklaas en vanaf 2014 ook in Beveren. Kinderen tussen de 10 en 16 jaar kunnen deelnemen aan een gratis gestructureerd voetbaltornooi in hun eigen vertrouwde buurt, waar de regels van de Fair Play centraal staan. Voetbal wordt dus gebruikt als hefboom om de jongeren te betrekken in een positieve dynamiek. Nadat tijdens de voorrondes elke deelgemeente wordt bezocht, vindt de finale plaats in het Freethielstadion.

Meer informatie over W-B Community kan je HIER terugvinden.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Kevin Reyns