Go back

W-B speelt gelijk tegen Temse in derde oefenpot

Voor de derde oefenwedstrijd van Waasland-Beveren in de voorbereiding op het aankomende seizoen vond geel-blauw een sparringpartner in derde nationale, KSV Temse. W-B versierde in het openingskwartier enkele prima doelkansen, maar Milos Maric, Zakaria M’Sila en Aboubakar Oumarou lieten het na af te werken. Aan de overkant viel het doelpunt even later wel. Sergio Parris tekende kort voor het halfuur voor de 1-0. De aanvaller bleek goed bij schot want Parris was minuten later ook goed voor de 2-0. Daimy Deflem probeerde het voor de rust nog met een geplaatst schot, maar Temse-doelman Tim Renier redde zonder problemen. Zo stond het halfweg 2-0.

Tien nieuwe spelers in de tweede periode: Niels De Pauw bleef als enige op de mat en schoof door naar de linksachter. Josue Kabongo en Tom Vermeire, die we nog kennen van de laatste Play-Off II-wedstrijd van vorig seizoen, tegen KV Oostende, waren er voor het eerst bij. Vroeg in de tweede helft tekende Renaud Emond op aangeven van Jonathan Rowell voor de aansluitingstreffer. De spits verschalkte met het hoofd ex-W-B-doelman Brent Van Steelant. In het wedstrijdslot werd Rowell gehaakt in het strafschopgebied van de thuisploeg. De scheidsrechter wees naar de stip en Emond legde met zijn tweede treffer van de avond de 2-2-eindstand vast.

Senad Karahmet en Nicolas Godemèche kwamen vandaag niet in actie. Karahmet legde dinsdag looptesten af en werd vandaag gespaard om overbelasting te vermijden. Morgen wordt de jongeling bij de dokter verwacht voor de analyse van zijn medische tests. Godemèche liep eerder op de dag tijdens de groepstraining een contractuurtje op in de kuit en werd uit voorzorg niet opgesteld tijdens het oefenduel met Temse.

 

Opstelling Waasland-Beveren eerste helft: Coosemans; Vermeulen, Bojovic, De Pauw, Cale; Hebbelinck, Maric, Henkens, Deflem; M’Sila, Oumarou

Opstelling Waasland-Beveren tweede helft: Steppe; D’Ulivo, Vermeire, Blondelle, De Pauw (84′ Vuran); Kabongo, Rowell, Loriers, Van den Eynde; Luyckx, Emond

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Birger Vanduyfhuys