Go back

Waasland-Beveren haalt Robson binnen

Waasland-Beveren heeft zich versterkt met Robson Severino da Silva, kortweg Robson. De 30-jarige centrale verdediger (10-07-1983) tekende op de Freethiel een contract voor twee seizoenen met optie op een extra jaargang. De Braziliaan komt over van het gedegradeerde Oud-Heverlee Leuven, waarmee de club tot een overeenkomst kwam.

Robson is een ervaren en kopbalsterke centrale verdediger die in België nauwelijks nog introductie behoeft. De rijzige achterspeler (1m86) was twee seizoenen lang de sterkhouder in de defensie van OHL. Hij begon zijn carrière in eigen land bij Itabaiana. In Brazilië kwam hij ook even uit voor derdeklasser Mogi Mirim. In 2006 trok Robson naar de Portugese tweedeklasser Gondomar. Een zomer later maakte hij de overstap naar de Portugese Primeira Liga, bij Vitoria FC, waarmee hij ook aantrad in de UEFA Cup. Ook bij zijn volgende werkgever in Portugal, CS Maritimo, speelde hij Europees voetbal. Na drie seizoenen verhuisde Robson naar Oud-Heverlee Leuven. Hij was er vaste waarde onder Ronny Van Geneugden, die hij nu terugvindt bij Waasland-Beveren.

Robson zal bij Waasland-Beveren het rugnummer 4 dragen. Vrijdag sluit de verdediger aan bij de groepstraining.

 

Tekst & Foto: Ward Callens