Go back

Robson: “Vertrouwensband met de trainer”

Zaterdag werd in het Freethielstadion onze nieuwe aanwinst Robson Severino da Silva, voetbalnaam Robson, voorgesteld aan de regionale pers. De verdediger, vergezeld van zijn zaakwaarnemer, vertelde ontspannen over de eerste indrukken van zijn nieuwe werkgever. “Ik ben erg goed opgevangen hier. Ik ga mij meteen 100% inzetten voor de club”, steekt de Braziliaan van wal.

“Ik wilde graag in België blijven, alles is hier dichtbij en bereikbaar met de wagen. Ook mijn kinderen zijn goed geïntegreerd hier. Waasland-Beveren heeft een goed project en een goede trainer”, verduidelijkt Robson zijn keuze voor geel-blauw. “Ik had ook nog andere opties, zo kon ik naar Qatar, Azerbeidzjan, Saudi-Arabië, Portugal en naar enkele andere Belgische teams, maar ik koos voor Waasland-Beveren.”

“Ik heb een goede band met trainer Ronny Van Geneugden, hij geeft me veel vertrouwen. Het wordt speciaal om weer met hem samen te werken. Toen ik van Portugal voor het eerst naar België kwam, gaf hij me de nodige tijd om me aan te passen”, aldus Robson.

 

Tekst & Foto: Ward Callens