Go back

Stagedagboek, dag 1: twee trainingen op eerste stagedag

De spelersgroep van Waasland-Beveren is vanochtend gearriveerd in Landgoed De Rosep in het Noord-Brabantse Oisterwijk, waar het deze week zijn tenten opslaat voor een vijfdaagse trainingsstage. De spelersbus arriveerde in het bosrijke Oisterwijk om 9.30 u. Een uurtje later stond de groep al op de grasmat voor een eerste veldtraining, eentje met een conditionele prikkel. Renaud Emond en Zakaria M’Sila, beiden met hinder aan de hamstrings, trainden individueel.

20140630_164821plat

Na de lunch, platte rust en verzorging trok de spelersgroep opnieuw per fiets naar het trainingsveld. Er werd in de namiddag tactisch getraind, zowel in balverlies als balbezit. Alec Luyckx vervoegde preventief Emond en M’Sila bij de revalidatietrainers voor een individueel programma. Na het avondmaal konden de spelers ontspannen in de wellnessruimte van het hotel, dat volledig ter beschikking staat van de spelers.

20140630_153449plat

Josué Kabongo en Kevin Hebbelinck, vorig seizoen respectievelijk bij de beloften en U19 van Waasland-Beveren, maken voor het eerst een trainingsstage mee met de A-kern en zijn onder de indruk. Josué Kabongo: “We zijn goed geïntegreerd in de groep. De trainingen verlopen goed. Het is duidelijk van een ander niveau.” Kevin Hebbelinck is onder de indruk van de accommodatie: “Hier droom je al speler van: mooi hotel, mooi trainingsveld en lekker eten. Ik verwacht dat we veel zullen bijleren deze week. We gaan genieten van elk moment.”

20140630_164908plat

 

Tekst & Foto’s: Ward Callens