Go back

KAA Gent – Waasland-Beveren (12/04): selectie & voorbeschouwing

Op zaterdag 12 april speelt Waasland-Beveren in de Ghelamco Arena tegen KAA Gent, dat als favoriet voor de groepszege Play-Off II aanvatte, maar intussen wel zijn eerste twee duels verloor. Voor aanvang van de dubbele confrontatie tussen W-B en de Buffalo’s werd Gent-trainer Mircea Rednic de laan uitgestuurd.

Zaterdag neemt de nieuwe T1 Peter Balette plaats op het trainersbankje, met naast hem assistent-trainer Bernd Thijs. Scheidsrechter van dienst is Jonathan Lardot. Waasland-Beveren staat na twee speeldagen samen met KV Oostende aan de leiding in groep Play-Off 2A. Geel-blauw slikte wel nog geen tegengoals.

In de reguliere competitie trof W-B de Gentenaars op de openingsspeeldag. Het werd 1-1 op de Freethiel. Rami Gershon nam het Beverse doelpunt voor zijn rekening. In de terugwedstrijd verloor W-B met 2-0. Voor de derde onderlinge confrontatie van het lopende seizoen kunnen beide coaches beschikken over een team zonder geschorsten. Bob Peeters laat zaterdag onder anderen Karim Belhocine en Renaud Emond thuis, beiden nog niet voldoende hersteld van hun blessure. De kern is dus precies dezelfde als vorig de wedstrijd van vorig weekend tegen KV Oostende.

 

Volgende twintig spelers (in numerieke volgorde) behoren tot de wedstrijdkern voor de confrontatie met KAA Gent: Cale, Bojovic, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Oumarou, Steppe, D’Ulivo, Gabriel, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Van den Eynde, Luyckx, Demjan, Gershon, Maman en Van Steelant.

Geblesseerd: Belhocine, Rowell, Emond, Godemèche, Lebbihi, Sterckx

Geschorst: /

Niet geselecteerd: Santos, Doumbia

 

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean