Go back

W-B en KV Oostende delen de punten in het Albertpark: 0-0

Waasland-Beveren heeft zaterdag de punten gedeeld met KV Oostende. Doelpunten vielen er niet in het Albertparkstadion. De wedstrijd eindigde op 0-0. Voor de pauze was Robert Demjan dicht bij de openingstreffer, in de tweede periode was de kustploeg de gevaarlijkste ploeg.

In het openingsweekend van de Play-Offs wonnen zowel Waasland-Beveren als KV Oostende hun wedstrijd. De winnaar van het duel tussen geel-blauw en de kustploeg zou zich dus de voorlopige leider in Play-Off 2A mogen noemen. KVO moest het zaterdag wel zonder Nyasha Mushekwi en Franck Berrier stellen. Bij W-B bleven onder anderen Karim Belhocine, Renaud Emond en Nicolas Godemèche thuis.

Bob Peeters opteerde voor hetzelfde kwartet verdedigers dat vorig weekend tegen Lierse op de mat stond. Robin Henkens loopt met negen gele kartons achter zijn naam schorsingsgevaar en begon op de bank. Aboubakar Oumarou nam zijn plaats in op de flank. Voorin kreeg Dalibor Veselinovic Robert Demjan naast zich. Centraal op het middenveld koos Peeters voor Milos Maric en Bas Sibum. Ruben Gabriel zat voor het eerst sinds zijn knieblessure weer in de wedstrijdkern.

Milos Maric opende de debatten in het Albertparkstadion. Met een prima vrijschop dwong hij Didier Ovono tot een al even aardige parade. De reactie van de thuisploeg bleef niet lang uit. Peter Sladek probeerde het met een schuiver, maar Colin Coosemans ging goed plat. Dé kans van de eerste periode kwam er enkele minuten later: na mistasten van Frédéric Brillant kwam Robert Demjan oog in oog met Ovono te staan, maar de Slovaak besloot op de doelman. Er volgden nog kansjes langs voor beide ploegen, onder meer via Dalibor Veselinovic, maar het bleef 0-0 tot aan de pauze.

De eerste kans na de rust was voor KV Oostende: Sébastien Siani met een knappe vrije trap, die door Coosemans nog net in hoekschop werd geduwd. De kustjongens drongen even aan, maar kwamen niet verder dan enkele hoekschoppen. De invalbeurt van Laurent Depoitre zorgde daarop meteen voor meer peper bij de thuisploeg. Fernando Canesin was dicht bij de openingstreffer. De Braziliaan schoof het leer voorlangs.

Tussendoor een speciale vermelding voor Colin Coosemans. De sluitpost stond op minuut vijftig 5.000 speelminuten onafgebroken op het veld tijdens een Pro League-wedstrijd (vanaf oktober 2012 tot nu) en is daarmee huidig recordhouder in eerste klasse. Op het veld viel er in het laatste wedstrijdkwart niet meer veel te noteren, op enkele gele kaarten na. Voor de pauze was Waasland-Beveren de gevaarlijkste ploeg, na de koffie had KV Oostende het overwicht. Een puntendeling was dan ook een logische uitslag na dit tweede PO2-duel voor W-B. Komend weekend, op zaterdag 12 april, speelt Waasland-Beveren opnieuw op verplaatsing, bij KAA Gent.

 

KV Oostende: Ovono; Luissint, Brillant, Schmisser, Hempte; Foket, Jali, Siani, Canesin (85′ De Schutter); Vico (73′ Coussement), Sladek (53′ Depoitre)

Waasland-Beveren: Coosemans; Vermeulen, Bojovic, Gershon (k), Cale; Oumarou, Maric, Sibum (73′ Blondelle), Trickovski (82′ Maman); Demjan (62′ Henkens), Veselinovic

Gele kaarten: 72′ Sibum, 82′ Maman, 84′ Cale, 88′ Siani

Scheidsrechter: Peter Vervecken

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean