Go back

Reacties na Waasland-Beveren – Lierse SK (2-0

Na de 2-0-zege tegen Lierse op zaterdag 29 maart is Waasland-Beveren nu al acht wedstrijden op rij ongeslagen. Bovendien verloor geel-blauw nog steeds niet in eigen huis onder trainer Bob Peeters. “We begonnen moeizaam aan de wedstrijd”, opende de oefenmeester zijn kijk op de wedstrijd tijdens de afsluitende persbabbel. “Mijn spelers vertelden me na afloop dat ze nog nooit zo veel achter de bal hadden gelopen, maar dat was maar tot aan de zestien meter. En natuurlijk wordt voetbal ook daar gespeeld.”

“We hadden een sterke bank vandaag”, vervolgde de trainer. “Op het uur konden we haast meteen terugvallen op invallers Dalibor Veselinovic en Ivan Trickovski. Na zijn doelpunt controleerden we de wedstrijd en konden we uiteindelijk nog een tweede keer scoren. Volgend weekend hoop ik op zon in plaats van wind in Oostende”, beëindigde Peeters de persbabbel met een knipoog.

 

“Een heerlijk gevoel, mijn eerste minuten in de Jupiler Pro League”, liet debutant Alec Luyckx optekenen na de wedstrijd. De 18-jarige middenvelder was tegen Lierse een kwartier voor tijd Robin Henkens komen vervangen. “Schitterend dat we wonnen ook. Ik wist niet op voorhand dat ik zou invallen. Toen de trainer teken deed om in te vallen was ik best zenuwachtig, maar die zenuwen verdwenen snel op het veld. Hopelijk kan ik dit nog meer meemaken”, aldus Luyckx.

 

Renaud Emond startte tegen Lierse voor de vierde keer in de basis dit seizoen. Hij stond een uurtje tussen de lijnen. “Leuk dat ik nog eens mocht starten”, zei hij nadien. “Ik ben niet speciaal tevreden over mijn wedstrijd. Ik miste wat matchritme, en dat was ook te zien. Er zijn geen afspraken gemaakt over het verdere verloop van de Play-Offs, maar ik hoop uiteraard op meer speelminuten. Ik zal in elk geval mijn best blijven doen op training. We zijn goed gestart en zien wel waar de trein stopt”, aldus Emond.

 

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean