Go back

Beloften oogsten minder succes tegen Lierse (0-1)

Na een weekje rust mochten de beloften maandagavond weer in de wei, met een zeer jeugdig Lierse als tegenstander. De prestatie van de hoofdmacht van enkele dagen voordien herhalen zou een knap resultaat opleveren, maar Waasland-Beveren liep uiteindelijk tegen een 0-1-nederlaag aan.

Lierse-trainer Thomas Caers had de beschikking over heel wat Egyptisch talent van de academie, maar de enige speler met naam in zijn elftal was een oude bekende van de Freethiel, namelijk Rachid Farssi. Lierse liet vanaf het eerste fluitsignaal W-B achter een ongrijpbare bal hollen en dat resulteerde reeds na tien minuten in een knap uitgespeelde aanval en de 0-1, die op naam kwam van Ahmed Elgenawy.

Ook na de openingsgoal bleven de bezoekers doorduwen. Kenny Steppe stond gelukkig attent te keepen, hij behoedde zijn team in het eerste bedrijf voor meer tegendoelpunten. Zo had hij een knappe parade in huis op een plaatsbal van Mouad Tauil. Aanvallend kon W-B geen rol van betekenis spelen. Ruststand: 0-1.

Beloftecoach Tim Bavré greep in en koos in de tweede helft voor een ander spelsysteem in de hoop een antwoord te vinden op de onmacht van zijn ploeg. Dat lukte deels, maar er zaten te veel slordigheden in de passing bij geel-blauw om tot doelkansen te komen. Lierse domineerde minder als voor de koffie. Het beperkte zich tot counteren, maar was toch gevaarlijk via Tauil, die het leer op de dwarsligger mikte. Aan de overkant kopte Kassim Doumbia het leer over het doel.

Veel verder kwam Waasland-Beveren niet meer. Goede wil volstond niet om een vinnig Lierse van de overwinning te houden. Volgende week maandag, 7 april, trekt W-B naar leider Club Brugge.

 

Waasland-Beveren: Steppe, Smet, Gijsbrechts (k) (46′ Stuer), Michot, Vermeire, Luyckx, Doumbia, Vermeulen (60′ Cathoir), Van den Eynde (46′ Pringels), Spangenberg, Vuran

Lierse SK: Verheyen, Bougrine, Brik, Badr (64′ El Demardash), Abdelatty, Vets (k), Tauil, Farssi, Elgenawy, Helal (68′ Eid Abdel), Allach (77′ Nijs)

 

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean