Go back

Interview met Ivan Trickovski: Deel II

“Ik heb me mijn keuze voor Waasland-Beveren nog geen moment beklaagd”

Op woensdag 19 maart publiceerden we deel I van onze uitgebreide babbel met Ivan Trickovski. Vandaag laten we deel II op u los, waarin de Macedoniër het onder meer heeft over zijn eerste momenten bij Waasland-Beveren en zijn geloof in de groep. “Waasland-Beveren is een prachtige club, de spelersgroep is een uniek geheel en ook de fans zijn geweldig”, aldus de frivole buitenspeler.

Ivan, het is een moeilijk seizoen geweest. Heb je ooit getwijfeld aan een goede afloop?
“Neen, zeker niet. Ik heb nooit druk gevoeld van de directie, trainersstaf of van de supporters. Iedereen is altijd honderd procent achter het team blijven staan en is altijd in ons blijven geloven. Er zijn moeilijke momenten geweest, maar als je de competitie op dergelijke mooie manier kan afsluiten, dan vergeet je die even. We zijn er altijd voor blijven vechten als een hechte groep en we geloofden echt in onszelf. Net als de supporters dat deden. Hadden de fans ons niet blijven steunen in de moeilijke momenten, dan was het pas echt moeilijk geweest om in eerste klasse te kunnen blijven.”

Het is misschien wat vroeg, maar hoe evalueer je nu je uitleenbeurt aan Waasland-Beveren?
“Ik ben heel blij dat ik bij deze club heb getekend in het tussenseizoen. Het is een kleinere club dan Club Brugge en de verwachtingen zijn dan ook niet dezelfde, maar ik heb hier al heel mooie momenten beleefd. Het is een fantastische club om in te mogen meedraaien.”

Wat maakt onze club zo speciaal?
“De supporters in de eerste plaats. Ze waren na de match tegen Standard ongelooflijk blij en tevreden. Dat had ik nog nooit gezien. Ze zijn ons heel dankbaar en dat maakt het extra mooi. Het is tenslotte daarvoor dat je het doet. Als de fans en de hele omkadering tevreden zijn, dan kan je wel stellen dat we iets moois hebben verwezenlijkt. Het hele team heeft enorm genoten van de mooie prestaties van de afgelopen weken, en nu willen we graag die lijn doortrekken.”

Toen je voor het eerst op de Freethiel kwam, wat dacht je toen?
“Ik had alleen maar positieve gevoelens. Alles is zoals het moet zijn en de nodige omkadering is aanwezig. De goede sfeer in de kleedkamer was er ook meteen. Die verdween wel even toen het wat minder ging, maar uiteindelijk is het toch een hechte groep gebleven. Dat is ook wat ervoor gezorgd heeft dat we er tot het einde zijn in blijven geloven en er uiteindelijk ook zijn in geslaagd om in de Jupiler Pro League te blijven. Ik kon uiteraard niet verwachten dat alles hier hetzelfde zou zijn als bij Club Brugge, maar ik ben hier heel gelukkig en heb absoluut niets om over te klagen.”

Een verlengd verblijf in Beveren, zit dat erin?
“Dat weet ik nog niet. Dat hangt ook af van heel wat factoren. Ik ken de situatie voor volgend seizoen nog niet helemaal en ga me daar nu ook nog niet druk om maken. Ik ben op dit moment speler van Waasland-Beveren en ik denk aan niets anders dan Waasland-Beveren. Ik ben hier graag en wil er absoluut alles aan doen om een goede Play-Off II te spelen.”

Bedankt en alvast veel succes daarmee!

 

Tekst: Simon De Langhe & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean