Go back

Beloften verliezen hun partij bij KAA Gent

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandagavond hun duel bij KAA Gent verloren. De belofteploeg, zonder spelers uit de A-kern, konden na een 3-0-achterstand één keer tegen scoren, maar konden geen aanspraak maken op de overwinning.

Voor beloftecoach Tim Bavré was het een weerzien met zijn ex-club. Bavré heeft immers een verleden als jeugdtrainer bij KAA Gent. Dat maakte de opdracht er niet makkelijker op, zonder spelers uit de A-kern moesten de beloften een talentvolle lichting van Gentse beloften partij geven. Bavré kon dan weer wel beroep doen op Timothy Smet en Sam Gijsbrechts, die uit blessure kwamen.

Een fris voetballend KAA Gent ging zwierig van start en kwam al na tien minuten op voorsprong via een afstandsschot. Halverwege de eerste helft konden de Buffalo’s hun voorsprong al verdubbelen, opnieuw met een fraaie afstandsspegel. W-B probeerde aan te klampen, maar een aansluitingstreffer zat er voor de pauze niet in. Ruststand: 2-0.

W-B knokte zich in de tweede helft weer in de wedstrijd, maar was er op het uur helemaal aan voor de moeite. Uitblinker Stevy Okitokandjo bracht na een fraaie individuele actie de thuisploeg op een onoverbrugbare 3-0-voorsprong. In de slotfase kon invaller Jasper Penneman nog tegenprikken. Verder dan die ene treffer kwam W-B echter niet meer. Eindstand: 3-1. Komend weekend zijn de beloften vrij. Op maandag 31 maart ontvangen zij Lierse SK in het Puyenbekestadion.

 

Waasland-Beveren: Van Steelant, Michot, Stuer, Vuran, De Witte, Spangenberg (57′ Penneman), Cathoir (’65 Coekaerts), Pringels (75′ Nys), Smet, Vermeire, Gijsbrechts (k)

 

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean