Go back

Bob Peeters: “Deze ploeg is tot veel in staat”

Waasland-Beveren verzekerde zich zondagavond van een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League na een oververdiend 1-1-gelijkspel tegen Standard Luik. Een fiere en opgetogen Bob Peeters stond na afloop de pers te woord. ““Na vandaag mag je wel stellen dat Waasland-Beveren thuishoort op het hoogste niveau”, opende hij de persbabbel. “We spelen terecht Play-off II en hebben tegen de leider getoond wat we echt in huis hebben.”

“Van bij het begin zat het goed dicht, toch konden we hier en daar prikken. We lieten goed voetbal zien. De 1-0 was een verdiende voorsprong. We wisten dat Standard na de rust powerplay zou gaan spelen. Toch zijn ze er amper uitgekomen en hielden we, op het tegendoelpunt na -een frommelgoal-, vrij gemakkelijk stand”, analyseerde Peeters de wedstrijd.

“Ik ben heel blij met dit resultaat en erg fier op mijn spelers vandaag, op iedereen. Erg fier ook op alles wat deze mooie club de afgelopen tijd bewezen heeft. Na onze goede reeks was ik eigenlijk toch verbaasd dat we tot op de laatste speeldag moesten knokken voor het behoud. De kentering kwam er na het gelijkspel in KV Mechelen en sindsdien hebben we een unieke reeks neergezet. Deze ploeg is tot veel in staat, en ik voel heel wat vertrouwen van het bestuur”, aldus de coach.

“Van bij het begin geloofden zij in mij en dat maakt een mooie mix. Velen waren cynisch over mijn aanstelling, maar hier werd geen moment getwijfeld. De kleedkamer zat steeds op dezelfde lijn en dit behoud is een van de mooiste momenten uit mijn nog jonge trainerscarrière. Volgens analisten kon enkel José Mourinho Waasland-Beveren helpen, maar het is toch maar mooi Bob Peeters geweest die het gedaan heeft.”

 

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Simon De Langhe – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean