Go back

W-B pakt een punt tegen Standard en speelt PO2!

Waasland-Beveren heeft zich zondagavond verzekerd van een extra jaar eerste klasse. W-B speelde in een overvolle Freethiel met 1-1 gelijk tegen leider Standard Luik. Dalibor Veselinovic kopte in de eerste helft de thuisploeg op voorsprong, na de pauze bracht Laurent Ciman de stand in evenwicht. Waasland-Beveren beëindigt de reguliere competitie met 31 punten op een veertiende plaats. In Play-off II neemt W-B het straks op tegen KAA Gent, KV Oostende en SK Lierse.

De Freethiel zat voor de confrontatie met Standard Luik, dat als leider de reguliere competitie afsluit, afgeladen vol. Veel sfeer ook voor aanvang van de partij. Het happy hour en de dj-set aan het Themacafé brachten heel wat supporters op de been. De achterban was er klaar voor en had er duidelijk zin in.

Bob Peeters kon voor deze laatste wedstrijd van Waasland-Beveren in de reguliere competitie geen beroep doen op de geelgeschorste Bas Sibum. De Nederlander werd centraal op het middenveld vervangen door Milos Maric. Verder geen wijzigingen in het elftal van Peeters ten opzichte van de wedstrijd bij Sporting Lokeren. Voorin werd opnieuw gerekend op het aanvallersduo Veselinovic-Oumarou.

Waasland-Beveren nam een aardige start tegen de leider en zorgde voor de pauze voor het meeste gevaar. Op het kwartier werd een kopbal van Aboubakar Oumarou nog net van de lijn gekeerd. De bezoekers reageerden met een schot van Igor De Camargo dat maar net naast ging. Toen was het weer aan de thuisploeg, in twee minuten was W-B twee keer dicht bij de openingstreffer: eerst volleerde Robin Henkens een prima voorzet van Hrvoje Cale over het Standard-doel, meteen daarna verhinderde Eiji Kawashima met een beenveeg Oumarou het scoren.

Kort voor de pauze was het dan toch raak voor geel-blauw: een hoekschop van Henkens werd vakkundig in doel gekopt door Dalibor Veselinovic: 0-1! Standard reageerde nog via een versnelling en schot van topschutter Michy Batshuayi, maar W-B mocht met de voorsprong de pauze in.

Een ander spelbeeld in de tweede periode: Standard kwam furieus uit de kleedkamers en greep W-B meteen bij de keel. Colin Coosemans dook eerst nog attent in de voeten van Batshuayi en enkele minuten later kopte Maric een bal van de doellijn. Veselinovic kon op het uur een snelle tegenaanval net niet afronden: eerst trof hij Kawashima, de rebound kopte hij over. Aan de overkant viel het doelpunt dan toch. Laurent Ciman zag zijn afstandsschot nog even van richting veranderen en zo naast Coosemans in doel belanden: 1-1.

Met een gelijkspel zou W-B zich ook plaatsen voor Play-off II, maar de spanning was behoorlijk te snijden in de slotfase van de wedstrijd. Twee keer kon geel-blauw nog dreigen: Ivan Trickovski plaatste het leer naast de kooi van Kawashima en kort voor het eindsignaal mikte Milos Maric een vrijschop op de vuisten van de Japanse goalie. Het bleef 1-1 tot aan het laatste fluitsignaal, dat voor een spontane vreugde-uitbarsting zorgde bij supporters, spelers en staf.

Waasland-Beveren beëindigt de reguliere competitie op een veertiende stek en speelt dus volgend jaar ook zeker in de hoogste voetbalklasse. In Play-off II komt het straks uit tegen KAA Gent, KV Oostende en Lierse SK. Een zeer eervolle vermelding gaat uit naar alle supporters die zondag de Freethiel lieten vollopen en voor een topavond zorgden!

 

Waasland-Beveren: Coosemans; D’Ulivo, Belhocine (k), Gershon, Cale; Trickovski (93′ Bojovic), Maric, Blondelle, Henkens (78′ Maman); Oumarou, Veselinovic

Standard Luik: Kawashima; Opare (81′ Stam), Ciman, Arslanagic, Van Damme; Bulot (32′ De Sart), Carcela, Cissé, Mpoku; Batshuayi, De Camargo (72′ Mbombo)

Gele kaarten: 23′ Bulot, 60′ Henkens, 92′ Blondelle, 93′ Trickovski

Doelpunten: 38′ Veselinovic 1-0, 64′ Ciman 1-1

Toeschouwers: 8.128

Scheidsrechter: Sébastien Delferière

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean