Go back

W-B – Standard Luik: selectie & voorbeschouwing

Zondag 16 maart om 18u00 is het zover: dan wordt de laatste speeldag van de reguliere competitie 2013/2014 op gang gefloten. Waasland-Beveren ontvangt Standard Luik in de eigen Freethiel. Het stadion zal afgeladen vol zitten voor deze belangrijke confrontatie, een historisch moment voor de club. Het is immers de eerste keer in het bestaan van Waasland-Beveren dat het Freethielstadion (nagenoeg) uitverkocht zal zijn. Scheidsrechter Sébastien Delferière moet het duel tussen W-B en de Rouches in goede banen leiden.

W-B is ondanks een knappe reeks in zijn afgelopen 11 duels na 29 speeldagen nog niet zeker van het behoud. Minstens een punt tegen de leider of puntenverlies van OH Leuven bij Bergen volstaat voor een verlengd verblijf in eerste klasse. Na het laatste fluitsignaal weet Waasland-Beveren dus of het binnen twee weken aan de bak mag in Play-off II of Play-off III.

Standard Luik staat sinds speeldag 1 onafgebroken op de eerste plaats in het klassement en verzamelde reeds 66 punten. De Luikenaars doen daarmee 6 punten beter dan eerste achtervolger Club Brugge. Rood-wit vangt straks dus in elk geval Play-off I aan als leider. Met Michy Batshuayi beschikken ze daarnaast over de voorlopige topschutter, de Belgische belofte-internationaal liet dit seizoen al 18 maal de netten trillen. Standard beschikt over de beste aanval, met het meest aantal gemaakte doelpunten, en tegelijkertijd slikte het ook het minste tegendoelpunten in de Jupiler Pro League.

Het duel van zondag wordt de vierde confrontatie tussen beide ploegen in de hoogste afdeling. Vorig seizoen verloor W-B zijn beide wedstrijden tegen Standard (3-1 in Sclessin en 0-2 op de Freethiel). Dit seizoen zorgde geel-blauw voor een stunt door Standard in eigen huis op een 2-2-gelijkspel te houden. De Beverse doelpunten werden gescoord door Renaud Emond -zijn eerste in de hoogste voetbalklasse- en Siebe Blondelle.

Zowel Waasland-Beveren als Standard Luik moet zondag één geschorste speler missen: Bas Sibum bij W-B en Imoh Ezekiel bij Standard. Beide spelers liepen vorige speeldag tegen een vijfde gele kaart aan. Trainer Bob Peeters verving in de selectie Sibum door Kassim Doumbia.

De kern voor de wedstrijd tegen Standard Luik bestaat uit volgende twintig spelers (in numerieke volgorde): Cale, Doumbia, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Oumarou, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Demjan, Gershon, Maman en Van Steelant.

Geblesseerd: Rowell, Gabriel, Lebbihi, Sterckx, Van den Eynde

Geschorst: Sibum

Niet geselecteerd: Santos, Luyckx

 

Tekst: Birger Vanduyfhuys & Ward Callens – Foto: Harry Franquet