Go back

Beloften tonen de weg: 2-1-zege tegen Standard

De belofteploeg van Waasland-Beveren heeft maandagavond reeksgenoot Standard Luik geklopt. Het werd 2-1 in het Puyenbekestadion. Het was voor W-B de eerste zege in vijf duels, de derde in totaal na acht wedstrijden in de A-poule van de beloftecompetitie.

Trainer Tim Bavré kon voor dit duel een beroep doen op liefst negen spelers van de A-kern. Dat leek de ploeg aanvankelijk weinig te inspireren. Zowel W-B als Standard hielden in de eerste periode het tempo laag. Het was wachten tot minuut negenendertig voor een eerste doelkans: Hanan Maman pegelde van ruime afstand tegen de dwarsligger. Het was het enige noemenswaardige wapenfeit voor de koffie. Ruststand: 0-0.

W-B toonde in het tweede bedrijf meteen meer beleving en werklust en kort voorbij het uur mocht de thuisploeg een eerste keer juichen. Na samenspel tussen Alec Luyckx en Hanan Maman, mocht de pas ingevallen Tim Vermeulen het leer in doel volleren: 1-0. De kansen bleven komen. Milos Maric schilderde een vrijschop op het hoofd van Maman, die rakelings naast kopte. Slechts uitstel, want enkele minuten later volgde toch een tweede geel-blauwe treffer. Hanan Maman kopte ditmaal wel raak op hoekschop van Maric.

Wedstrijd beslist, maar tien minuten voor tijd lukten de bezoekers toch de aansluitingstreffer. Verder kwam Standard niet meer en ook voor W-B was het welletjes geweest. Zo werd het na een mindere eerste helft en een veel betere tweede een verdiende overwinning voor Waasland-Beveren. Verder een eervolle vermelding voor Thomas Michot, verdediger van de U17, die mocht debuteren bij de W-B-beloften en een prima wedstrijd speelde. Volgende week maandag, 17 maart, trekt Tim Bavré met zijn jongens naar AA Gent.

 

Waasland-Beveren: Steppe, Michot, Luyckx, Bojovic, Emond, Maric, Spangenberg (62′ T. Vermeulen), Godemèche (k) (62′ Vermeire), Doumbia, Maman, J. Vermeulen

Standard Luik: Hubert, Vojvoda, Fiore, Van den Ackerveken, Yasar, Beltrame (k), Milosevic, Marquet (45′ De Sart), Biscotti, Achaoui (59′ Sabbadini), Delogu (81′ Mmaee)

 

Tekst: Patrick Van Wesemael & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean