Go back

Peeters: “Volwassen spelen tegen Standard, hopelijk in een vol huis”

Bob Peeters was na het gelijkspel tegen Sporting Lokeren tevreden over het getoonde spel van zijn ploeg. W-B is nog niet zeker van een Play-off II-ticket, Peeters hoopt tegen Standard het laatste nodige punt te pakken. “Hopelijk in een vol huis”, zo klinkt het.

“We hebben gedaan waarvoor we zijn gekomen”, opent Bob Peeters de afsluitende persbabbel. “We wisten dat we minstens een punt moesten halen hier, dan blijven we alles in eigen hand houden. Bij verlies waren we afhankelijk van het resultaat in andere wedstrijden.”

“Ik ben tevreden met dit punt. 0-0- is een terechte uitslag”, blikt de oefenmeester terug. “We hadden enkele kansen in de eerste helft en kwamen vervolgens goed weg bij de kopbal van Dutra tegen de paal. We speelden organisatorisch volwassen. In de tweede helft kwamen we er iets te weinig uit. Maar dat is begrijpelijk tegen een ploeg die al jaren garant staat voor de top zes.”

Het laatste plekje voor PO2 zal dus verdeeld worden op speeldag 30. “We moeten proberen ook tegen Standard een punt te pakken”, meent Peeters. “Met een gelijkspel zijn we gered. We zijn niet kansloos tegen Standard. Wij hebben immers al een aantal weken niet meer verloren. Er staat iets. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, zeker als Standard een superdag heeft. Het is een van de betere ploegen van de competitie.”

“Ik probeer al enkele weken de euforie te temperen.¬†Ik heb het op voorhand gezegd: in voetbal is alles mogelijk. Wij hebben nu een punt gepakt en hopelijk doen we dat ook volgend weekend. We zijn er nog niet. We zullen zondag volwassen en goed georganiseerd moeten spelen, hopelijk in een vol huis”, aldus Bob Peeters.

 

Tekst: Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean