Go back

Sporting Lokeren – Waasland-Beveren: selectie & voorbeschouwing

Zaterdag 8 maart is het weer zover: de Wase derby! Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie trekt Waasland-Beveren naar Daknam voor de confrontatie met de buren van Sporting Lokeren. De wedstrijd wordt om 20u00 op gang gefloten door scheidsrechter Johan Verbist.

Lokeren staat met 47 punten op een voorlopige vijfde plaats in de stand. Met zes punten voorsprong op KRC Genk en AA Gent is de club, net als vorig seizoen, al zeker van deelname aan Play-off I. W-B kan zich mits een zege in Daknam verzekeren van een Play-off II-ticket. Bij puntenverlies van OH Leuven tegen Anderlecht is W-B ook zeker van het behoud.

De confrontatie van zaterdag is intussen al de vijfde ontmoeting tussen beide ploegen. Vorig seizoen verloor W-B zijn wedstrijd op het veld van Lokeren met 2-0. Het was de eerste officiële wedstrijd voor geel-blauw van doelman Colin Coosemans. De terugwedstrijd op de Freethiel werd afgesloten met een scoreloos gelijkspel, waardoor W-B een verlengd verblijf in de hoogste voetbalafdeling veiligstelde.

Dit seizoen kwam Lokeren op de Freethiel met 0-2 winnen in de Jupiler Pro League en met 1-3 in de achtste finales van de Cofidis Cup. Lokeren kan voor de derby van het Waasland niet rekenen op de geschorsten Hans Vanaken en Denis Odoi. Bij W-B geen geschorsten. Bas Sibum heeft nog steeds vier gele kartons achter zijn naam staan.

Voor de wedstrijd tegen Sporting Lokeren selecteerde Bob Peeters precies dezelfde twintig spelers als vorig weekend voor het duel met Zulte Waregem: Cale, Bojovic, Belhocine, Trickovski, Henkens, Veselinovic, Maric, Sibum, Oumarou, Emond, Godemèche, Steppe, D’Ulivo, Blondelle, Vermeulen, Coosemans, Demjan, Gershon, Maman en Van Steelant.

Geblesseerd: Rowell, Gabriel, Lebbihi, Sterckx, Van den Eynde

Niet geselecteerd: Doumbia, Santos, Luyckx

 

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean