Go back

Interview met Ivan Trickovski: Deel I

“We kunnen iedereen verslaan in Play-Off II”

Met zijn snedige acties, plotse versnellingen en verfijnde traptechniek is Ivan Trickovski dit seizoen ongetwijfeld een van de smaakmakers op de Freethiel. “In het begin was het even aanpassen en kenden we een mindere periode, maar ik denk dat we na Nieuwjaar vriend en vijand hebben verbaasd en terecht in de Jupiler Pro League blijven”, meent de 26-jarige Macedoniër.

Ivan, hoe heb jij de wedstrijd tegen Standard beleefd?
“Ik was heel tevreden na afloop van de wedstrijd. Zowel met mijn eigen prestatie als die van het team. Het was jammer dat ik een grote kans niet kon omzetten in een doelpunt, maar het belangrijkste is dat we een punt pakten en het daaraan gekoppelde behoud in de eerste klasse. We zijn het dan ook absoluut waard om in de Jupiler Pro League mee te draaien en ik vind dat we onze plaats daarin al veel vroeger konden veiligstellen.”

Hoe komt het dat we zo lang hebben moeten knokken voor het behoud?
“We hebben heel wat tegenslag gehad en het geluk zat vaak niet aan onze zijde. We verloren heel wat wedstrijden in de slotfase en dat bleef ons achtervolgen. Maar de laatste weken en maanden zat alles opnieuw mee en konden we wel resultaten halen. We wonnen bijvoorbeeld in Brugge en in Genk, maar zeker ook deze laatste wedstrijd tegen de competitieleider Standard is er een om nooit te vergeten. Ongetwijfeld een van de mooiste momenten van het seizoen! Het leek wel even alsof we kampioen waren geworden. De steun van het publiek was waanzinnig en we hebben er dan ook alles aan gedaan om onze supporters niet te ontgoochelen.”

Wat kan Waasland-Beveren doen in Play-Off II?
“In een groep met KAA Gent, KV Oostende en Lierse SK moeten we zeker iets kunnen betekenen, maar ik ga geen gedurfde uitspraken doen. Eerst moeten we vooral genieten van dit moment en verder werken zoals we bezig waren. Dan komt het resultaat vanzelf. We zijn een moeilijke ploeg om te verslaan en ik denk dat we tegen iedereen kunnen winnen in Play-Off II. Het is uiteraard beter om te mogen strijden tegen de betere ploegen van België, dan te moeten uitkomen in Play-Off III. We zijn dan ook allemaal heel opgelucht dat we niet langer moeten vechten tegen de degradatie. We kunnen nu op een zorgeloze manier voetballen, en wie weet wat er dan allemaal uit de bus kan komen.”

Welke rol speelt trainer Bob Peeters in het hele verhaal van Waasland-Beveren?
“We hebben een heel professionele relatie, zoals het ook hoort te zijn. Hij is een uitstekende trainer die de club opnieuw heeft gelanceerd. Hij bracht vernieuwing en verfrissing, net wat Waasland-Beveren nodig had. Maar versta me zeker niet verkeerd, de vorige trainer heeft het ook niet slecht gedaan. We hadden heel wat nieuwe spelers bij de start van het seizoen en het was niet meteen gemakkelijk om een ploeg neer te zetten. Ik respecteer beide trainers enorm.”

Hoe zou je je eigen seizoen samenvatten?
“In het begin had ik het even moeilijk om de juiste weg te vinden. Het kostte me even om me aan te passen, maar uiteindelijk ben ik daar vrij snel in geslaagd. Vooral tijdens de tweede seizoenshelft was het een plezier om met deze jongens samen te spelen. Het klikte zoals nooit tevoren en zelf speelde ik ook mijn betere matchen. Nu wil ik deze lijn verder trekken en schitteren in Play-Off II.”

 

In deel II praat de vinnige flankspeler over zijn aankomst bij Waasland-Beveren, de steun van de supporters en zijn toekomstplannen.

Wordt vervolgd…

 

Tekst: Simon De Langhe & Ward Callens – Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean